Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Upisnik trgovaca voćem i povrćem
 
Ministarstvo nadležno za poljoprivredu uspostavlja Upisnik trgovaca voćem i povrćem te provodi nadzor nad provedbom inspekcijskog pregleda trgovaca voćem i povrćem, a što proizlazi iz Pravilnika o obveznom upisu trgovaca voćem i povrćem (trgovina na veliko i/ili malo, seosko gospodarstvo i OPG) u Upisnik trgovaca voćem i povrćem (NN. 91/10) .

Od 31. srpnja 2010. započele su prijave u Upisnik na propisanom obrascu, a krajnji rok za prijavu je 31. prosinca 2010.
 

Nastale promjene podataka trgovac je obvezan prijaviti najkasnije u roku od 8 dana od dana nastanka.
 
Upis u Upisnik nije obvezan za pravne ili fizičke osobe čije su aktivnosti u sektoru voća i povrća ograničene na prijevoz robe.
 
Prijavom u Upisnik i rezultatima nalaza inspekcijskog pregleda (Pravilnika o tržišnim standardima za voće i povrće, NN. 77/2010) određivat će se uvjeti za ovlašćivanje pojedinih trgovaca (Ovlašteni trgovac) za kontrolu usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima, koji će biti obvezni danom pristupanja Republike Hrvatske EU.

Detaljnije podatke o prijavama u Upisnik možete pogledati u priloženom Pravilnuiku ili na web stranici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja http://www.mps.hr/default.aspx?ID=7502.

Prilog: Pravilnik
30/08/2010 - 14:30
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.