Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Održan seminar o novom Zakonu o radu
Kako je najavljeno, u utorak, 9. prosinca 2014. godine, s početkom u 9, 30 sati u Impact centru, u velikoj dvorani "Maslina", održan je seminar o novom Zakonu o radu. Organiziran je od strane Udruženja obrtnika Zadar, a na inicijativu Sekcije intelektualnih usluga. Seminar je organiziran u suradnji sa iskusnim predavačima Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika iz Zagreba (izdavač časopisa RIF), dr.sc. Marijom Zuber i mr. Darkom Terekom.

S obzirom da je novi zakon donio brojne novine, predavači su se upravo na njih najviše i fokusirali. Tako su u vremenu od 9,30 do 15,00 sati obrađene sljedeće teme:


-sklapanje ugovora o radu i prestanak radnog odnosa, ugovor o dopunskom radu kod drugog poslodavca
-radno vrijeme
-novine u vezi s pravom na godišnji odmor
-prava trudnica i pravo radnika po osnovi roditeljstva, bolesti i invalidnosti
-novine u ustrojstvu i djelovanju inspekcije rada u nadzoru propisa o radnim odnosima

Na seminaru je sudjelovalo šezdesetak sudionika, kako obrtnika tako i ostalih poduzetnika. Kvaliteti seminara značajno je pridonijela interaktivna metoda predavanja koja je omogućila uključivanje u raspravu svih sudionika sa konkretnim primjerima iz prakse.

Ovaj seminar je samo jedan u nizu seminara koje Udruženje obrtnika organizira tijekom godine, a obzirom na dobar odaziv svojih članova u planu je nastaviti sa organizacijom sličnih seminara, kako bi obrtnici kao i ostali poduzetnici bili u mogućnosti na što dostupniji i jednostavniji način doći do važnih informacija sa područja prava te porezne politike.



10/12/2014 - 14:57
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.