Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Održane edukacije u listopadu i studenom kroz Obrtnički edukacijski centar
Tijekom mjeseca listopada i studenog u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar i u suradnji s partnerima za provedbu seminara organizirane su razne edukacije namijenjene unapređenju poslovanja pojedinih struka kao i usklađivanju poslovanja obrtnika s aktualnim propisima.



U nastavku dajemo popis održanih edukacija:

• Informatička edukacija za stjecanje osnovnih informatičkih kompetencija obrtnika (ECDL certifikat i MS Powerpoint) - održana tijekom mjeseca listopada za sveukupno 3 grupe obrtnika. Već šestu godinu za redom Udruženje osigurava sredstva, kroz Projekt sufinanciran od strane Ministarstva poduzetništva i obrta, te je ove godine u suradnji sa Pučkim učilištem Algebra besplatno educiralo ukupno 28 obrtnika.

• 2 radionice za izradu staklenih suvenira i nakita tehnikom fuzije - održane koncem studenog u suradnji sa Muzejom antičkog stakla u Zadru, za ukupno 11 sudionica. Radionice su bile besplatne za sudionike, obzirom da je Udruženje osiguralo bespovratna sredstva od strane Ministarstva poduzetništva i obrta.

• 4 tečaja engleskog jezika - održani u mjesecu studenom u suradnji sa školom stranih jezika LANGLIA iz Zadra, te sufinancirani kroz poticaje Ministarstva turizma. Svaki pojedini tečaj obuhvatio je 20 školskih sati obuke, te je bio usmjeren u prvom redu na vokabular iz područja specifične turističke usluge koju sudionici pružaju (taksi prijevoznici, trgovci, frizeri i kozmetičari i ugostitelji). Na tečajevima je sudjelovalo ukupno 32 sudionika.

• 2 jednodnevne radionice za razvoj i priprema EU projekata iz područja turizma - održane 12. i 13. studenog u suradnji sa Institutom za razvoj poduzetništva i europske projekte iz Zagreba, a sufinancirane kroz poticaje Ministarstva turizma.. Radionice je vodila Ariana Vela, osnivačica navedene Udruge, konzultantica za EU projekte i vlasnica obrta EU Projekti iz Zagreba. Jedna radionica održana je za grupu od 12 poduzetnika iz područja turizma, a druga za grupu od 15 zaposlenika institucija povezanih s poticanjem razvoja turističke usluge. Na radionicama su sudionici dobili informacije o mogućnostima sudjelovanja u EU projektima, o trenutno otvorenim natječajima za sektor turizma te načinu i rokovima prijave na iste. Rezultat ovih radionica su tri nove projektne ideje, koje će se prema dogovoru sudionika na narednim sastancima pojedinih grupa dalje razrađivati te prijaviti za dobivanje sredstava iz EU fondova.

• seminar za frizere - održan u nedjelju 2. prosinca 2012. u Obrtničkoj školi Gojka Matuline, a u suradnji sa tvrtkom Idea academy iz Zagreba (Ivana Bajsić). Na seminaru je sudjelovalo preko 30 zadarski obrtnika frizera i njihovih zaposlenika.
Sudionici su na seminaru pratili demonstraciju na modelima, predstavljene su im nove tehnike, inovacije na tržištu, prikazan proces kreiranja od ideje do završnog oblika i cjelokupni pristup kosi od njege do modnog izričaja. Seminar je bio sufinanciran od strane Udruženja obrtnika Zadar, a sudionici su plaćali kotizaciju od 100,00 kuna po osobi.


Svi navedeni obrazovni programi samo su dio cjeloživotnog programa obrazovanja obrtnika, koji se kroz Obrtnički edukacijski centar provodi u Udruženju tijekom godine.

07/12/2012 - 12:28
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.