Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Besplatni seminar "Zadružno poduzetništvo"
Razvojna agencija Zadarske županije u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta organizira seminar "Zadružno poduzetništvo" koji će se održati 26.i 27. studenog 2012. u prostorima Razvojne agencije Zadarske županije, Grgura Budislavića 99 (Poduzetnički inkubator Novi Bokanjac).


Predmet seminara je upoznavanje poduzetnika sa zadružnim načinom poslovanja, usporedba s ostalim oblicima udruživanja i iskustvima iz zemlje i svijeta. Zadružni oblik poslovanja ima veliku tradiciju u svijetu i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je osnovana prva zadruga (štedno-kreditna) 1862. godine a poljoprivredno zadrugarstvo će za dvije godine napuniti 150 godina neprekidnog postojanja u Hrvatskoj. Zadružni način poslovanja je nužan za opstanak malih proizvođača i za razvoj lokalne zajednice koja je ovu 2012. godinu proglasila međunarodnom godinom zadrugarstva.

Seminar se sastoji od četiri cjeline:
1. pravni okvir u zadrugarstvu (domaća i strana praksa, osnivanje zadruge, odnosi u zadruzi...);
2. ekonomski okvir zadruge na ruralnom prostoru (marketing, planiranje, poticaji, financiranje...);
3. pristup tržištu EU;
4. certificiranje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Predavač je Zoran Starešina dipl.ing.agr.oec iz Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza. Predavač imaja dugogodišnje iskustvo u raznim granama gospodarstva i pravnim oblicima u poduzetništvu, također je certificirani savjetnik za poduzetništvo. Već niz godina bavi se problematikom gospodarstva na ruralnim prostorima.


Edukacija će trajati ponedjeljak i utorak od 09.00 do 15.00 sati.


Rok za prijavu je petak, 23. studenog 2012., a prijava je moguća putem pristupnice koja je objavljena na web stranicama www.zadra.hr, na broj faxa 023/492-881 ili e-mailom: katarina.colic@zadra.hr.


Svi sudionici su oslobođeni kotizacije za sudjelovanje na seminaru.


20/11/2012 - 13:43
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.