Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Seminar Kako osmisliti i napisati projekt te dobivati sredstva iz pretprisupnih fondova
Razvojna agencija Zadarske županije organizira seminar Kako osmisliti i napisati projekt te dobivati sredstva iz pretprisupnih fondova, koji će se održati od ponedjeljka, 22.10.2012. do četvrtka, 25.10.2012. godine u trajanju od 9,00 h do 16,00 h, u prostorima Poduzetničkog inkubatora na adresi Grgura Budislavića 99, 23 000 Zadar.

Tokom četiri dana trajanja ovog stručnog seminara polaznici će imati priliku upoznati način funkcioniranja programa i fondova Europske unije i kroz praktičan rad naučiti kako pripremiti uspješan projekt te dobiti sufinanciranje iz fondova EU.

Stručni seminar biti će usmjeren na pripremu i upravljanje projektima (PCM) gdje će se polaznike korak po korak voditi kroz svaki segment projektnog ciklusa, od razvoja projekta i traženja partnera preko prijave i provedbe pa sve do evaluacije i završetka samog projekta. Sudionici će imati prilike postaviti konkretne upite vezane uz natječaj i projektnu dokumentaciju, te diskutirati o vlastitim projektnim idejama i mogućnostima njihovog financiranja. Rezultat seminara biti će gotovi projektni sažeci i logička matrica projekta svakog polaznika. Fokus će biti na diskusiji te snažnoj savjetodavnoj podršci temeljenoj na pozitivnim i negativnim iskustvima pri čemu svi polaznici mogu razriješiti određene nedoumice vezane uz vlastite projekte.

Ovom prezentacijom želi se poduzetnicima i predstavnicima JLSs područja Zadarske županije, kao i osobama koje upravljaju razvojem i projektima unutar tih organizacija, ukazati na potencijal kojeg imaju na raspolaganju. Cilj je povećati svijest o važnosti učinkovite pripreme projekata i korištenja fondova Europske unije koji će pristupanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji sve više dobivati na važnosti.


Dodatne informacije o radionici


Voditelji seminara:

Andrea Vugrinović je nezavisni konzultant za pitanja ekonomskog razvoja i europskih integracija. Iskustvo je stekla radeći kao dugogodišnja direktorica Agencije za razvoj Varaždinske županije i pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo Međimurske županije, sudjelujući u pripremi i provedbi projekata na većini natječaja financiranih sredstvima EU u Hrvatskoj te kroz programe Europske Zajednice. Kao direktorica AZRE, uvela je praksu zapošljavanja praktikanata iz drugih zemalja preko programa Eurodyssee te ima iskustvo mentorstva i evaluacije obuke. Certificirani je regionalni trener za pripremu projekata. Savjetovala je poduzetnike raznih sektora o mogućnostima uključivanja u projekte koji potiču privatni sektor. U zadnje dvije godne sudjelovala na projektu „Lokalna partnerstva za razvoj tržišta rada" u Hrvatskoj kao lokalni stručnjak za njemačku tvrtku GVG, te na projektu Njemačkog društva za međunarodnu suradnju GIZ „Lokalni ekonomski razvoj" u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Međunarodno iskustvo stekla je u odjelu poslovnog razvoja za KPMG Corporate Finance Canada, gdje je sudjelovala u razradi brojnih poslovnih prilika za tvrtke, banke i investitore. Nakon studija Međunarodnih odnosa u Calgaryju, u Kanadi je završila i studij Međunarodne trgovine, a trenutno priprema doktorat na temu Poslovanja s EU na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.


Tania Reisinger je stručnjak za pitanja Europske unije. Završila je magisterij smjera Gospodarstvo Europske unije u Rijeci i Strasbourgu te postdiplomski specijalistički studij EU Project Management na Sveučilištu Pannonia u Mađarskoj. Suradnik je za ekonomski razvoj u poduzeću Superna d.o.o. gdje radi na pripremi i implementaciji projekata iz različitih fondova i programa EU te se na tom području kontinuirano usavršava na brojnim predavanjima i konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ima široko znanje o ekonomskoj, pravnoj i organizacijskoj sferi Europske unije te iskustvo rada u interaktivnim radionicama i održavanju nastave. Održavala je edukaciju za dvije generacije Menadžera za izradu i provedbu EU projekata na Pučkom otvorenom učilištu te obrazovanje za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova na učilištu Algebra.

Rok prijave je četvrtak 18. listopada 2012. na broj telefona 023/492-880 te e-mailom: zadra@zadra.hr ili katarina.colic@zadra.hr.

Svi polaznici oslobođeni su kotizacije.


17/10/2012 - 09:20
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.