Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Održan tečaj iz toksikologije za članove Udruženja obrtnika Zadar
Udruženje obrtnika Zadar organiziralo je za svoje članove tečaj iz toksikologije koji je održan u petak, 6. srpnja 2012. godine. Ovaj jednodnevni tečaj vodio je ing. Zdravko Lovrić, direktor Hrvatskog zavoda za toksikologiju, u prostorijama Razvojne agencija Zadarske županije za ukupno 20 sudionika, obrtnika i njihovih djelatnika, koji koriste opasne kemikalije u svom poslovanju, te su u obvezi polaganja ispita iz toksikologije.


Navedene obveze proizlaze iz Zakona o kemikalijama (Narodne novine br. 150/05, 63/07, 53/08, 49/11), kao i Pravilnika o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati pravne osobe koje se bave proizvodnjom, prometom ili korištenjem opasnih kemikalija te o uvjetima koje moraju ispunjavati pravne ili fizičke osobe koje obavljaju promet na malo ili koriste opasne kemikalije (NN br. 68/07).

Sedam dana nakon odslušanog tečaja, odnosno u petak, 13. srpnja 2012. g. za sudionike današnjeg tečaja organizirati će se polaganje ispita, nakon čega će od Sanitarne inspekcije moći ishoditi odobrenje za rad s opasnim kemikalijama.


06/07/2012 - 14:44
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.