Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Seminar European Business Competence License (EBC*L)
Od 13. - 16. veljače 2012.g. u prostorijama Razvojne agencije Zadarske županije, Poduzetnički inkubator, II. kat, održati će se seminar na temu European Business Competence License (EBC*L) - stupanj A.


Seminar će se održati u četiri modula i trajat će četiri dana, od 13. - 16. veljače od 9,00 - 17 sati. 

EBC*L je ustanovljen kao međunarodni standard obrazovanja poslovne administracije odnosno certifikat osnovnih i praktičnih znanja. Sastoji se od 3 stupnja: A, B i C. Pripremni seminari odvijaju se u EBC*L obrazovnim centrima koja jamče ujednačenu kvalitetu, a polaganjem EBC*L ispita (koje nije obavezno) u EBC*L ispitnim centrima dobiva se i sam certifikat.


EBC*L je međunarodno priznat certifikat poslovnih znanja koji potvrđuje da njegov vlasnik ima temeljna znanja potrebna za: ulazak u poslovni svijet; vođenje koje uključuje donošenje financijskih odluka, financijsko upravljanje i kontroliranje projekata, te osnivanje i vođenje novog poduzeća.

Ciljna skupina

Trening je namijenjen poduzetnicima, obrtnicima, voditeljima odjela, voditeljima i suradnicima na projektima, osobama na vodećim pozicijama s ovlastima budžetiranja i odgovornostima na njihovom provođenju i poslovnom rezultatu, HR menadžerima, prodajnom osoblju, i svima koji žele na praktičan i razumljiv način saznati više o financijskim izvješćima, poslovnim pokazateljima i dr.


Sadržaj seminara (prema Katalogu znanja):


Modul 1: Računovodstvo:


Ciljevi financijskog izvještaja; Funkcija i struktura bilance stanja; Sredstva, aktiva; Kapital i obaveze, pasiva; Zalihe, Račun dobiti i gubitka; Obračunski računovodstveni princip; Rezerviranja na teret rashoda; Potraživanja od kupaca i obaveze prema dobavljačima i vjerovnicima; Pričuve; Amortizacija; Troškovi kapitala; Faze računa dobiti i gubitka; Analiza računa dobiti i gubitka; Analiza financijskih izvještaja.


Modul 2: Poslovni ciljevi i pokazatelji:


Profitabilnost; Povrat na uloženi kapital; Povrat ulaganja; Likvidnost; Odnos vlastitog kapitala i ukupnog kapitala; Poluga; Novčani tijek; Produktivnost.


Modul 3: Obračunska kalkulacija i formiranje cijena:


Zadaci računovodstva troškova; Pojmovi iz računovodstva troškova; Formiranje cijena; Računovodstvo troškovnog centra; Računovodstvo profitnog centra.


Modul 4: Poslovno zakonodavstvo:

Zakonski oblici poslovnih organizacija; Ugovor o prodaji, Različiti tipovi tvrtki; Zakon o stečaju, nesolventnost.


Rok prijave je četvrtak, 9. veljače 2012. g. putem pristupnice u prilogu, na broj faxa 023/492-881 ili na broj telefona 023/492-880, te e-mailom: zadra@zadra.hr ili katarina.colic@zadra.hr.

Prilog: Pristupnica
02/02/2012 - 19:04
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.