Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Besplatni seminar o klasterima

Warning: getimagesize(./images/vijesti/1326874782.) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/uozhr/public_html/opsirnije_ob.php on line 197
U ponedjeljak i utorak, 30. i 31. siječnja 2012.g. od 9,00 do 17,00 sati, u Razvojnoj agenciji Zadarske županije, Poduzetnički inkubator, II. kat održati će se besplatni seminar o klasterima "Udruživanjem do uspjeha", namjenjen graditeljima i prijevoznicima.


Nastavno na inicijativu prijevoznika i graditelja, a u suradnji sa Razvojnom agencijom Zadarske županije, Udruženje obrtnika Zadar organizira seminar na kojem će sudionici moći dobiti slijedeće informacije o mogućnostima udruživanja u klaster:


- kako i zašto se udružiti u klaster,
- koje financijske koristi klaster i članice mogu imati,
- kako upravljati klasterom.


Klaster se definira kao koncentracija međusobno povezanih tvrtki, specijaliziranih dobavljača i pružatelja usluga, tvrtki iz srodnih djelatnosti, institucija koja na području djelatnosti međusobno surađuju i konkuriraju. Trenutni broj klastera u Hrvatskoj je između 37 i 70, te se nastavlja poticanje osnivanja novih klastera.

Prednosti udruživanja u klaster:

- povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu,
- povoljnije uvođenje novih tehnologija, brandiranje proizvoda, ishođenje certifikata i standarda,
- povoljnija nabava sirovina, proizvoda ili usluga.


Vlada Republike Hrvatske konstantno od 2005. godine daje financijske poticaje i konkretne programe za razvoj klastera, a kroz fondove Europske unije upravo klasteri imaju brojne mogućnosti koristiti bespovratna financijska sredstva.


Pozivaju se graditelji i prijevoznici da iskoristite mogućnost da na ovom seminaru dobiju više informacija o uključivanju u klaster. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da isto potvrdite putem prijavnice koja je u privitku, a najkasnije do utorka, 24. siječnja 2012. godine na naše dolje navedene kontakte:

Udruženja obrtnika Zadar
tel/fax: 213-379, 213-678
e-mail: info@uoz.hr

Prilog: Prijavnica
18/01/2012 - 09:19
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.