Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Novi ispitni rok za prijevoznike
Sljedeći ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza održati će se u subotu, 5. ožujka 2011. godine u Zagrebu.


Prijavnica za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, odnosno do 18. veljače 2011.g. Povjerenstvo je dužno uputiti polaznicima ispita pisani dopis za pristupanje ispitu najkasnije 7 dana prije početka ispita.

Podsjećamo Vas da se izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnim prometu (NN 91/2010) koje su stupile na snagu 1. kolovoza 2010. propisuje:

• Osobe koje do dana stupanja na snagu ovog Zakona imaju najmanje pet godina radnog iskustva u obavljanju autotaksi prijevoza oslobođene su obveze polaganja ispita o stručnoj osposobljenosti za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza, koji je jedan od uvjeta za dobivanje licencije.

• Osobe koje imaju najmanje pet godina iskustva u upravljanju prijevozom dužne su u roku od jedne godine od dana stupanja na snagu ovih izmjena Zakona položiti posebni dio ispita. (za sve prijevoznike bio je propisan rok za regulaciju stručne osposobljenost do 10. lipnja 2010., te se ovim izmjenama on prolongira do 1. kolovoza 2011.).

Prijavnicu, uputu za prijavu ispita i pomoć pri podnošenju prijave možete dobiti u Udruženju obrtnika Zadar.


31/01/2011 - 15:03
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.