Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
Stručno predavanje za prijevoznike
Udruženje obrtnika Zadar, u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom, organizira besplatno stručno predavanje za prijevoznike i vozače koje, će se održati u četvrtak, 13. siječnja 2011. godine u Hotelu Kolovare u Zadru u terminu od 16:00 do 18:00 sati. Obavještavamo Vas da Tema stručnog predavanja za prijevoznike i vozače je
Vođenje evidencije radnih vremena mobilnih radnika
Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (NN 60/08) i Pravilnik o prijenosu podataka o radnom vremenu mobilnih radnika i o vođenju evidencije (NN 43/09) propisuju da je svaki prijevoznik dužan voditi evidenciju radnog vremena vozača i evidenciju eventualnih prekršaja.
Cilj ovog predavanja je svim zainteresiranim prijevoznicima i vozačima pružiti konkretne informacije, te im olakšati i približiti način vođenja evidencije radnog vremena mobilnih radnika.
Predavanje će se održati u dva dijela: 16:00 - 17:10 - predavanje za prijevoznike
17:10 - 17:20 pauza
17:20 - 18:00 - predavanje za vozače

Predavanje će održati predstavnik HIVIA d.o.o. za ispitivanje vozila i ateste mr.sc. Marinko Jakovljević, dipl.ing.
Predavanjem će se obuhvatiti:
• očitavanje i analiziranje tahografskih listića vozača,
• prijenos i analiza podataka s kartice vozača,
• prijenos i analiza podataka iz digitalnog tahografa vozila,
• arhiviranje očitanih ili prenesenih podataka,
• izradu izvješća koje obuhvaća detaljan prikaz vremena vožnje, ostalih poslova, razdoblja raspoloživosti i odmora. U izvješću je posebno iskazan noćni rad, te su prikazani svi prekršaji vezani uz propise o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača.

Za sudjelovanje na stručnom predavanju ne plaća se naknada.
Molimo Vas da obavezno potvrdite svoj dolazak najkasnije do 30. prosinca 2010.g. u Udruženju obrtnika Zadar na slijedeće kontakte: 213-379, 213-678; e-mail: info@uoz.hr

17/12/2010 - 10:00
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.