Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Gospodarsko oživljavanje PPDS
 
Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka objavilo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) za područja od posebne državne skrbi. Poziv je namijenjen postojećim malim i srednjim poduzećima i zadrugama s područja posebne državne skrbi.

Prezentacija potkomponente Gospodarsko oživljavanje u Zadru će se održati u utorak, 4. rujna 2007. god. u 11,00 sati u zgradi Zadarske županije, u velikoj vjećnici, ulica B. Petranovića 8.

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO MORA,TURIZMA, PROMETA I RAZVITKA (MMTPR)
Na temelju Zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka, N.N., Međunarodni ugovor br. 9/05 objavljuje

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) za područja od posebne državne skrbi u sljedećim županijama: Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Dubrovačko-neretvanska, Karlovačka, Ličko-senjska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zadarska.
Vlada Republike Hrvatske provodi Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka. Projekt se financira iz zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Cilj Projekta je povećanje socijalne kohezije te gospodarski oporavak područja posebne državne skrbi u ratom pogođenim županijama.
Pozivaju se svi zainteresirani predlagatelji da kao nositelji realizacije potprojekata usklađenih s ciljevima programa Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka, podnesu svoje zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa GOSPODARSKOG OŽIVLJAVANJA
(BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POSTOJEĆA MALA i SREDNJA PODUZEĆA i ZADRUGE).

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su postojeća mala i srednja poduzeća (MSP) i postojeće zadruge. Svi oni trebaju u trenutku podnošenja zahtjeva postojati i biti poslovno aktivni - kao poslovni subjekti priznati hrvatskim zakonodavstvom - najmanje dvije godine (24 mjeseca). Prihvatljivi programi su iz sektora proizvodnih aktivnosti i usluga, prerade, inovacija, istražvanja, razvoja i ostalih sektora.

Prihvatljivi direktni troškovi predloženog potprojekta, kao i kriteriji odabira, visina bespovratnih sredstava i ostale relevantne informacije detaljno su opisani u «Smjernicama za podnositelje zahtjeva" za 2007. godinu, referentni broj PMSPZ-1.

Podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava: svi zainteresirani podnositelji zahtjeva, prilikom prijave moraju se koristiti obrascima priloženim u «Smjernicama za podnositelje zahtjeva" (Prilog A - Obrazac za podnošenje zahtjeva za dodjelu darovnice, Prilog B - Proračun, Prilog C - Pismo podnositelja zahtjeva, Prilog D - Financijski identifikacijski obrazac, Prilog E - Poslovni plan, Prilog F - Plan zapošljavanja) i poštivati sve što je navedeno u smjernicama.

Navedene smjernice i dodaci su dostupni na adresama:

- na web stranici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka; www.mmtpr.hr

- ured Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka, JKP, 10000 Zagreb, Ulica Hrvatskog

proljeća 36/II

- ured Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka, RJK, 34400 Đakovo, Trg dr. F. Tuđmana 4

- ured Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka, RJK, 44000 Sisak, Ul. Stjepana i Antuna

Radića 42

- ured Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka, RJK, 23000 Zadar, Liburnska obala 6

Prilikom prijave za dodjelu darovnice, podnositelji zahtjeva trebaju dostaviti kompletnu prijavu, sve ispravno, detaljno i jasno popunjeno na hrvatskom jeziku, jedan primjerak u izvorniku i dva primjerka u preslici. Sve također treba biti dostavljeno u elektronskom obliku (CD), istovjetno priloženom pisanom primjerku. Rukom napisane prijave neće biti razmatrane.

Svaka prijava treba biti poslana odvojeno u zapečaćenoj omotnici redovnom poštom, kurirskom službom ili dostavom na ruke, na navedenu adresu: Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Uprava za integrirani regionalni razvoj, Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka, Vlaška 106, 10000 Zagreb.

Prijave koje budu primljene bilo kojim drugim putem (npr. faksom ili elektronskom poštom) ili dostavljene na neke druge adrese bit će odbijene. Na vanjskoj omotnici mora biti naznačen referentni broj, naziv poziva za iskaz interesa, broj skupine županije, naslov potprojekta, puno ime i adresa podnositelja zahtjeva, te napomena „Ne otvarati prije otvaranja ponuda".

Krajnji rok za primitak zahtjeva je 16.10.2007. godine u 10:00 po lokalnom vremenu. Svi zahtjevi primljeni nakon krajnjeg roka biti će odbačeni.

O statusu svog zahtjeva podnositelji će biti obaviješteni pismenim putem od strane PSGO povjerenstva.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR)

Uprava za integrirani regionalni razvoj

Projekt socijalnog i gospodarskog oporavka

Vlaška 106, 10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: +3851 2958 420

Faks: +3851 2958 499

Detaljnije informacije možete pronaći na stranicama Ministarstva http://www.mmtpr.hr/default.asp?ID=3338




28/08/2007 - 09:43
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.