Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, a pokrovitelj Ministarstvo turizma RH.
U svjetlu predložene porezne reforme koja je trenutačno u saborskoj proceduri, nastojati će se kroz panel raspravu s nadležnim institucijama predstaviti traženja ugostitelja te moguće posljedice ukoliko dođe do povećanja PDV-a, ali i argumente od predlagatelja za uvođenjem ovakve porezne reforme.
Pripremljena je i panel diskusija s ugostiteljima iz zemalja EU i regije, kako bi iz prve ruke doznali na koji način ugostitelji rade i u kakvom poslovnom okruženju, kakva su zakonska rješenja za pojedine segmenta poslovanja te druge relevantne informacije iz svakodnevnog života ugostitelja.
S iznimnim zadovoljstvom ove godine se najavljuje i gostovanje Emanuela Scarella, Michelinovog kuhara.
Namjera je osuvremeniti Kongres i na atraktivan način pružiti članovima nove aktualne teme, nove trendove, promovirati struku i njezin dignitet, kroz tematske radionice i panele, potaknuti i educirati ugostitelje kroz prezentacije i degustacije, predstaviti nove proizvode i sl.
Program
Kao i na prijašnjim kongresima, kroz stručna izlaganja razmotrit će se stanje ugostiteljske struke, prezentirat će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja.
Glavna rasprava o problematici u ugostiteljstvu, na kojoj će sudjelovati svi sudionici Kongresa, održat će se 28. studenoga.
Izdvojeno iz programa – panel diskusije 28. studenoga, ponedjeljak
Iz programa ističemo panel diskusije, 28. studenoga u prijepodnevnom dijelu, s predstavnicima mjerodavnih ministarstava i institucija o najvažnijim temama s kojima se ugostitelji susreću u svakodnevnom poslovanju, a to su :
Panel I : Ugostiteljstvo danas u Hrvatskoj i perspektive u sektoru
- Financijski i porezni aspekti u ugostiteljskom sektoru, Porezna reforma
- Uporaba duhanskih proizvoda u ugostiteljstvu
- Suradnja s inspekcijskim službama, siva ekonomija
- Obrazovanje i stanje na tržištu rada
Panel II : Ugostiteljstvo van granica RH - iskustva ugostitelja iz regije / pregled financijskih aspekata poslovanja, pozitivne zakonske prakse, problemi u struci /
Panel III: Promocija hrvatske gastronomije i stvaranje gastronomske prepoznatljivosti .
Više o gostima i panelistima možete pronaći u programu.
Poziv na predavanje Michelinovog kuhara, Emanuela Scarella
U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, HOK će ugostiti eminentnog Michelinovog kuhara, Emanuela Scarella, koji će predstaviti nove trendove u gastronomiji, podijeliti sa Vama svoja znanja i vještine. Posebno za istaknuti je da su na ovo predavanje pozvane sve ugostiteljske škole iz RH s ciljem da dovedu učenike.
Zajednička večera 27. studenoga, nedjelja
Pozivamo sve zainteresirane da se opuste uz prigodan program te iznenađenja. Navečer u Hotelu „Le Meridien Lav“ s početkom u 20:00 sati za sve sudionike pripremljena je zajednička večera uz klasično poslužen menu. Cijena večere iznosi 300 kn koju je kako je navedeno potrebno „naručiti“ preko registracije na webu, link: http://web.penta-pco.com/GIG29/REGISTRACIJA
Ostale informacije o Kongresu i načinu prijave na http://web.penta-pco.com/GIG29 i www.hok.hr
Kontakt u HOK-u: Krešimir Tomić
Telefon : 01/ 4806 631; 4806 666 - centrala
e-mail: cehovi@hok.hr; kresimir.tomic@hok.hr
Radnu verziju programa pronaći ćete na stranicama Hrvatske obrtničke komore: http://www.hok.hr/press/novosti/dodite_na_29_kongres_ugostitelja_i_turistickih_djelatnika_u_splitu