Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Program kreditiranja seoskog turizma
 
Dana 11. srpnja 2007. gosp. Božidar Kalmeta, ministar mora, turizma, prometa i razvitka s predsjednikom Uprave HBOR-a i predsjednicima Uprava poslovnih banaka potpisao je Ugovore o poslovnoj suradnji u svezi Programa kreditiranja seoskog turizma "Razvoj turizma na selu"

Korisnici kredita po ovom programu mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i registrirane za obavljanje ugostiteljske i turističke djelatnosti, odnosno osobe koje imaju odobrenje za pružanje ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu.

Maksimalni iznos kredita u kunskoj protuvrijednosti iznosi 200.000 EUR s rokom otplate do 15 godina, uključujući poček do 2 godine. Kamatna stopa za krajnjeg korisnika je 2% (MMTPR sufinacira razliku kamate do 8%).

Konkretna namjena kredita obuhvaća stvaranje smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta za seoski turizam, kroz obnovu tradicijskih kuća s pripadajućim gospodarskim objektima; izgradnju novih te dogradnju, nadogradnju i adaptaciju postojećih objekata u skladu s tradicijskom arhitekturom; kupnju postojećih tradicijskih objekata i drugih nekretnina potrebnih za funkcioniranje seoskog turizma i opremanje objekata.


Detaljnije informacije možete pronaći na stranicama Ministarstva mora, prometa i razvitka http://www.mmtpr.hr/default.asp?id=3859
12/07/2007 - 12:14
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.