Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Potpisan ugovor o mikrokreditiranju
 
5. lipnja 2007. godine ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić potpisao je ugovor o provedbi mikrokreditiranja sa Zadarskom županijom i poslovnim bankama putem kojih će se plasirati krediti u iznosu od 35.000,00 do 200.000,00 kuna.



Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić 5. lipnja 2007. godine potpisao je ugovore o provedbi mikrokreditiranja poduzetnika s 22 poslovne banke i 18 hrvatskih županija, među kojima je i Zadarska.

Sredstva su namijenjena za:

-          kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata

-          nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme

-          trajna obrtna sredstva.

Kamatna stopa do 7% fiksna. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Zadarska županija subvencioniraju kamatu sa po 1%, tako da kamata za poduzetnika može biti do 5%.

 

Osim sporazuma o mikrokreditiranju MINGORP i Zadarska županija su potpisali i ugovor o provedbi projekta ''Regionalni jamstveni instrumenti (RJI)" za 2007. godinu.
Cilj Projekta je unapređenje oblika financiranja razvoja malog i srednjeg poduzetništva kroz jamstva na županijskoj razini. Korisnici jamstava RJI-a su: obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i profitne ustanove u 100-postotnom privatnom vlasništvu građanki/građana RH.
Ovim će ugovorom biti omogućeno izdavanje garancija na poduzetničke kredite na lokalnoj razini i samim time olakšano odobravanje kredita poduzetnicima.

Uvjeti za izdavanja jamstava:

      -          do 70% glavnice, za početnike

-          do 50% glavnice, za ostale

-          naknada za izdavanje jamstava je 0,80 iznosa jamstava.

 

Za više informacija možete se obratiti u Razvojnu agenciju Zadarske županije, tel.312 245.

21/06/2007 - 09:56
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.