Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Sastanak s gradonačelnikom
 
U petak, 8. lipnja u prostorijama Udruženja obrtnika Zadra, održan je sastanak članova Upravnog odbora Udruženja s predstavnicima Grada Zadra na čelu s gradonačelnikom, dr. Živkom Kolegom.



Analizom suradnje s Gradom Zadrom, utvrđeno je kako su, zahvaljujući razumijevanju i sluhu gradske uprave, brojni problemi obrtnika u Zadru zadovoljavajuće riješeni. Međutim, istaknuto je kako postoje i mnogi neriješeni problemi o kojima je nužno razgovarati, a rješavanje kojih će doprinijeti kvalitetnijem životu, radu i odmoru u našem gradu. Slijedom navedenog organiziran je ovaj sastanak kako bi se ostvarila još bolja suradnja i postiglo zajedničko rješavanje problema s kojima se susreću obrtnici u svom poslovanju. 

Na sastanku je, uz članove Upravnog odbora Udruženja obrtnika pod predsjedanjem predsjednika Stjepana Kneževića, bio nazočan i gradonačelnik Grada Zadra dr. Živko Kolega, te predstavnici gradske uprave, Jure Zekanović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Grada Zadra i Rajko Jurin, pročelnik Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove.  

Među brojnim problemima, istaknuti su problemi vezani za:
-  isticanje reklama za radnje na Poluotoku, 
- obveza plaćanja komunalne naknade za objekte kojima je zbog građevinskih radova ograničen pristup,
- odumiranje gospodarskog života na Poluotoku te mogućnost povoljnijeg parkiranja obrtnika koji djelatnost obavljaju na Poluotoku,
- odredbe Zakona o gradnji i obveza posjedovanja uporabne dozvole.

U zaključku sastanka, gradonačelnik je prihvatio suradnju i neke od prijedloga za rješavanje problema. Dogovoreno je razmatranje najpovoljnijih rješenja te daljnja međusobna suradnja kao i suradnja s drugim relevantnim institucijama.
08/06/2007 - 13:27
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.