I ove godine od 10. do 12. svibnja u hotelskoj kući Borik u Zadru, održavaju se Dani gastronomije. Programom su obuhvaćeni seminari, predavanja i radionice iz područja tradicionalnog i suvremenog kulinarstva.
Za sudjelovanje u Danima gastronomije na plaća se naknada, a i ove godine očekuje se veliki broj učesnika.
Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti u Udruženje obrtnika Zadar na broj telefona 023/213-379.
Program:
četvrtak, 10.05.07. - DAN ARTIČOKA
..svečano otvorenje 3. Dana gastronomije - NOVI PARK
09:00 Prezentacija Hrvatskog kuharskog saveza, predsjednik Saveza Damir Crleni
Predstavljanje Udruge kuhara Zadarske županije, Renato Kraljev
10:45 Marex gel, prezentacija ponude
11:15 Važnost artičoka u prehrani i važnost maslinovog ulja u gastronomiji,
Predavač: Marijan Tomac
14:30- Radionica na bazi artičoka -ADRIANA
17:30 Radionice vode: F. Papić, Petar Pera
petak, 11.05.07. - DAN TUNE
09:30 Predavanje "Tuna u Zadarskoj županiji", predavač: Petar Pedišić
10:30 Prezentacija proizvoda «specijalni umaci», predavač; Zlatko Buje- Prezentacija «Tvrtka Urkić»
11:30 Prezentacija «Tvrtka Šišmar» Kali, marinirani proizvodi
14:00 Radionica čokolade -ADRIANA , predavač: Čehić
15:00- Radionica "Stari i novi načini pripreme tune" Radionice vode: Marko Perić, Joso Hrabar
subota, 12.05.07.
09:00 Radionica čokolade, predavač: Čehić
11:00 Članovi hrvatskog kuharskog saveza i Udruga kuhara zadarske županije - FRITAJA NA RIVI
Službeno zatvaranje 2. Dana gastronomije u Zadru
...dodjela nagrada, priznanja, uvjerenja
20:00; "Poznati kuhaju " (sa članovima reprezentacije)