Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
19. susret ribara HOK-a u Zadru 6. i 7. studenog
 
Hrvatska obrtnička komora (HOK), Ceh za ribarstvo i akvakulturu, i ove godine organizira tradicionalni, 19. susret ribara HOK-a, koji će se održati 6. i 7. studenoga u Zadru (hotel Adriana, Borik).


Službeni početak susreta ribara je 7. studenoga u 9.00 sati.


Domaćin ovogodišnjeg stručnog skupa o ribarstvu je Obrtnička komora Zadarske županije.

Na susretu ribara, nakon uvodnog izlaganja o stanju u hrvatskom ribarstvu predsjednika Ceha Mate Oberana, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti: aktualno stanje i perspektive razvoja hrvatskog ribarstva, te planovi upravljanja u ribarstvu s posebnim naglaskom na mreže potegače i male plivarice; ribarstvo i marikultura u Zadarskoj županiji; zajednička ribarska politika EU i hrvatsko ribarstvo nakon ulaska Hrvatske u EU; Europski fond za pomorstvo i ribarstvo za programsko razdoblje 214-2020,; Nacionalni strateški plan razvoja ribarstva RH; Operativni program za pomorstvo i ribarstvo RH za programsko razdoblje 2014-2020.; trajna i privremena obustava ribolovnih aktivnosti; potpore u ribarstvu; stanje bioresursa u Jadranskom moru; marikultura u RH; ribarska inspekcija; nadoknade štete na ribolovnim alatima počinjene od strane zaštićenih vrsta.

Na ovom skupu profesionalnih ribara obrtnika, svake se godine okupi veliki broj ribara, predstavnika ministarstava, znanstvenih i drugih institucija vezanih za ribarstvo te predstavnika državne, regionalne i lokalne vlasti.


19. susret ribara završava objavom zaključaka koji će biti upućen nadležnim institucijama.

Pokrovitelj skupa je Ministarstvo poljoprivrede.

Medijski pokrovitelji skupa su Zadarski list i HRT - studio Zadar te program 100% Poduzetnik.


Organizacijski odbor:

Igor Vojinović, predsjednik Organizacijskog odbora, potpredsjednik HOK-a
Stjepan Knežević, predsjednik OK Zadarske županije
Mato Oberan, predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a
Boško Edison, potpredsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a
Vlado Grubišin, član Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a

Ova vijest preuzeta je sa stranica HOK-a www.hok.hr


Na sljedećem linku možete pronaći Zaključke donešene na 19. susretu ribara u Zadru http://www.hok.hr/press/novosti/19_susret_ribara_osigurati_bolje_sutra_hrvatskog_ribarstva

28/10/2014 - 14:22
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.