Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima za 2014. godinu
 
Na inicijativu Odbora tradicijskih i umjetničkih obrta koji djeluje pri Udruženju obrtnika Zadar od 2012. godine, Grad Zadar je objavio Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima za 2014. godinu.

Odbor tradicijskih i umjetničkih obrta pri Udruženju obrtnika Zadar djeluje od 2012. godine, a osnovao se na inicijativu samih obrtnika koji obavljaju tradicijske djelatnosti. Održan je niz sastanaka s ciljem očuvanja tradicijskih i umjetničkih obrta na ovom području. Nekoliko sastanaka održano je i sa predstavnicima Grada Zadra, Upravnog odjela za gospodarstvo, koji su pokazali spremnost za pomoć u očuvanju navedenih obrta, te je Grad 16. rujna 2014. godine objavio Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima za 2014. godinu.


Kao korisnici potpora navedeni su obrtnici, vlasnici tradicijskih i umjetničkih obrta čije je prebivalište kao i sjedište obrta na području grada Zadra, a posluju cijelu godinu. U javnom pozivu nalazi se i popis obrta koji su obuhvaćeni ovom potporom, a potpore će se prema prijedlogu Povjerenstva dodjeljivati i za razvoj drugih tradicijskih i umjetničkih obrta.


Sredstva potpore dodjeljuju se za aktivnosti provedene u 2014. godini, a najviše se može dodijeliti 20 potpora. Pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 10.000,00 kuna godišnje. Ukoliko ukupni iznos zahtjeva za potpore iznosi više od planiranih Proračunom Grada Zadra, odobreni iznosi po zahtjevima umanjiti će se svima u jednakom postotku.

Javni poziv je otvoren mjesec dana od dana objavljivanja, odnosno do 16. listopada 2014. godine, a prijave se podnose Gradu Zadru na način naveden u pozivu.

I ovim putem pozivamo članove obrtnike koji se bave nekom od djelatnosti sa popisa ili proizvode proizvode na tradicionalan način, da se prijave na natječaj te ostvare potporu. One kojima je potrebna pomoć pri popunjavanju obrasca i prikupljanju dokumentacije pozivamo da se jave u Udruženje obrtnika Zadar.

U privitku dajemo Javni poziv, Obrazac zahtjeva i Izjavu o korištenim državnim potporama.

Prilog: Javni poziv
Prilog: Zahtjev
Prilog: Izjava o korištenim državnim potporama
30/09/2014 - 11:23
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.