Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Obilježen Dan HOK-a i 20. obljetnica obnove djelovanja
 
Na svečanoj akademiji i dodjeli priznanja najistaknutijim obrtnicima, te promociji 1.224 novih majstora, 1. srpnja 2014. g. obilježen je Dan Hrvatske obrtničke komore (HOK) i 20 godina obnovljenog rada HOK-a. Među nagrađenim obrtnicima bio je i Vjekoslav Surać, dugogodišnji vlasnik fotografsko-trgovačkog obrta "Foto-Vjeko" iz Zadra.

Predsjednik Republike Ivo Josipović, koji je HOK-u dodijelio priznanje za osobite zasluge u promicanju tradicije obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, kazao je kako su obrtnici važan gospodarski faktor, ali i dio naše kulturne baštine i tradicije.


Na Akademiji su dodijeljena najviša priznanja HOK-a „Zlatne ruke" najzaslužnijim obrtnicima i institucijama koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.
Među nagrađenim obrtnicima Plaketu „Zlatne ruke" s pisanim priznanjem „Zlatne ruke" dobio je Vjekoslav Surać, dugogodišnji vlasnik fotografsko-trgovačkog obrta „Foto-Vjeko" iz Zadra.


Također, promovirani su novi majstori, njih 1.224, koji su položili majstorske ispite proteklih godinu dana te tradicijski i umjetnički obrti.

Svečana Akademija održala se pod pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr. sc. Ive Josipovića.


Popis svih nagrađenih i cijelovitu vijest možete pročitat na stranicama Hrvatske obrtničke komore: http://www.hok.hr/press/objave_za_medije/obiljezen_dan_hok_a_i_20_obljetnica_obnove_djelovanja



02/07/2014 - 14:39
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.