Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Izmjene Pravilnika-pogonsko gorivo za plovidbu
 
U nastavku dajemo Pravilnik o izmjeni Pravilnika o uvjetima i načinu oslobođenja od plaćanja trošarine na energente koji se koriste kao pogonsko gorivo za plovidbu.


Prilog 1 zamjenjuje se novim Prilogom 1 - Kriteriji za utvrđivanje prava na potrošnju (godišnje kvote) energenata koji se uz oslobođenje od plaćanja trošarine koriste kao pogonsko gorivo za plovidbu plovnih objekata, odnosno plovila kao sastavnim dijelom ovoga Pravilnika.

Među ostalim izmjenama, ovaj Pravilnik za sve korisnike koji se javljaju za izdavanje rješenja o kvoti za svaku kalendarsku godinu uvode obvezu dostave i potvrde Porezne uprave da korisnik prava nema nenamirenih dospjelih obveza s naslova javnih davanja (ne stariju od 30 dana) ili pravomoćno rješenje o sklopljenoj predstečajnoj nagodbi, odnosno izvršno rješenje kojim je odobren reprogram poreznog duga utvrđenog predstečajnom nagodbom ili rješenjem o reprogramu i da podmiruje dospjele tekuće obveze koje nisu obuhvaćene predstečajnom nagodbom odnosno reprogramom.

Detalje možete pronaći na stranicama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture http://www.mppi.hr/default.aspx?id=10058

Prilog: Pravilnik
26/06/2014 - 14:09
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.