Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Bespovratna sredstva Ministarstva poduzetništva i obrta
 
Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 24. prosinca 2013. Javni poziv na dostavu projektnih prijava za natječaj "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća".

Potpore ovog javnog poziva pružit će se za dvije vrste projekata koji predstavljaju različite sektore hrvatskog gospodarstva, te će shodno tome biti podijeljene u dva dijela kako bi se jednaka podrška pružila subjektima oba sektora i to:
1. Konkurentnost malih i srednjih poduzeća (MSP) - cilj je poboljšati tehnološku strukturu poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja, te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća.
2. Konkurentnost turizma - odnosi na konkurentnost u turizmu i ima za cilj doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora. Financijska podrška će biti pružena malim i srednjim poduzećima koji ulažu u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela kao i u razvoj dodatne turističke ponude.

Ukupan iznos sredstava za financiranje iz ovog natječaja je 255.714.160,00 kn, s time da je najniži iznos potpore koja se može dodijeliti 3,8 milijuna kuna odnosno najviši 26 milijuna kuna.

Potpore se kreću od 35% do 60 % prihvatljivih troškova odnosno 80% ako je riječ o potporama za usavršavanje.


Rok za predaju projektnih prijedloga je 21. veljače 2014. godine.


Ministarstvo poduzetništva i obrta organizirati će i informativne radionice na kojima će potencijalni podnositelji dobiti informacije o samom natječaju i natječajnoj proceduri. Raspored informativnih radionica kao i natječajnu dokumentaciju možete pogledati na stranicama Ministarstva http://www.minpo.hr/default.aspx?id=515




07/01/2014 - 10:20
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.