Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
26. Kongres ugostitelja u Puli
 
Ovogodišnji 26. kongresugostitelja i turističkih djelatnika, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore održat će se od 24. do 26. studenoga 2013. godine u Puli.


Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Istarske županije.

Kao i na prijašnjim kongresima kroz stručna izlaganja razmotriti će se stanje ugostiteljske struke, pogotovo nakon ovogodišnje turističke sezone od koje se puno očekivalo i još uvijek očekuju financijski pokazatelji.

Uz osvrt na proteklu turističku sezonu, sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave o aktualnim temama u ovoj djelatnosti, Gastro izložba, komercijalne prezentacije i promocije, izlaganja najviših predstavnika državnih tijela te stručnjaka, kao i dovoljno prilike za formalnu i neformalnu razmjenu iskustva među ugostiteljima iz cijele zemlje.

Glavna tema koja će se protezati kroz rad Kongresa bit će ulazak RH u EU, poslovanje ugostitelja u novom okruženju te priprema ugostitelja za nadolazeće tržište. Kroz radni dio Kongresa razmatrat će se i sljedeće teme: učinci fiskalizacije, zapošljavanje na povremenim poslovima u ugostiteljstvu, analiza najavljenog povećanja stope PDV-a u ugostiteljstvu, Zakon o obrtu, programi i natječaji u EU te druge potpore, podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kao i druge teme u interesu struke.

Za vrijeme Kongresa, 26.studenoga, održat će se tradicionalna Gastro izložba ugostitelja domaćina Kongresa, s područja Istarske županije.
Planiran je i radni sastanak sa Slovenskim ugostiteljima s ciljem učvršćivanja dugogodišnje suradnje, kao i mogućnosti suradnje ulaskom u EU, te daljnjeg usavršavanja gastronomske ponude i razmijene znanja i iskustva.

Pozivaju se ugostitelji ukoliko su zainteresirani za odlazak na Kongres da se jave u Udruženje obrtnika Zadar na kontakte: 213-379 i 213-678.


Svaki sudionik ukoliko želi biti prisutan na Kongresu, te sudjelovati u programskom dijelu Kongresa, mora biti akreditiran. Za potrebe akreditacije potrebno je dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, naziv ugostiteljskog objekta (iz kojeg dolazi ili je vlasnik), adresu ugostiteljskog objekta i e-mail. Podatke za akreditaciju potrebno je dostaviti do 20. studenoga na mail: kresimir.tomic@hok.hr;  niksa.djerek@hok.hr


Radnu verziju Programa, koja je podložna promjenama dajemo u prilogu.



Prilog: Radna verzija programa
12/11/2013 - 09:06
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.