Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Upozorenje - prijevarne ponude tvrtke EXPO GUIDE
 
zaprimili smo od Hrvatske obrtničke komore upozorenje o ponovnom nepoštenom oglašavanju meksičke tvrtke EXPO GUIDE, koja ovaj put koristi bazu podataka sajma Viroexpo. Stoga Vas želimo upozoriti ukoliko zaprimite prijevarno pismo koje bi Vam ovih dana moglo biti dostavljeno ili ste ga već zaprimili.
Pismo i ponudu šalje meksička tvrtka Expo Guide, ali je napisano tako da se čini kao da ga šalje sajam Viroexpo. Naime, tvrtka firme Expo Guide jedva je vidljiva samo kao vodeni znak u zaglavlju dokumenta i vrlo sitan tekst u podnožju, dok je naziv sajam Viroexpo dva puta vidljivo otisnut. Uz pismo je priložen obrazac u kojem se od Vas traži da prekontrolirate Vaše podatke o obrtu ili poduzeću i potvrdite njihovu ispravnost potpisom i pečatom.
Međutim, potpisom i pečatom zapravo potvrđujete narudžbu da Vaši podaci budu objavljeni u svojevrsnom adresaru, za koji je upitno da li se uopće objavljuje. Za tu uslugu objave pristajete platiti 1.271 EUR godišnje. Obvezu preuzimate za naredne tri godine, s time da se slijedećih godina plaćanja možete osloboditi samo ukoliko pisanim putem otkažete objavljivanje najmanje tri mjeseca prije isteka narudžbe.
Molimo Vas da, ukoliko niste zainteresirani, budete budite pažljivi i bacite zaprimljeno pismo i obrazac, te na njega nemojte uopće odgovarati, kako biste izbjegli neželjene troškove.
Ovo nije jedini primjer takvog postupanja, te Vas molimo budite pažljivi i kod drugih sličnih ponuda, po drugačijim nazivima, jer se u Hrvatskoj obrtničkoj komori često susrećemo s negativnim iskustvima obrtnika koji su zbog svoje nepažnje izloženi neželjenim troškovima i kasnijim upornim opomenama i prijetnjama sudskim tužbama.
17/07/2013 - 12:22
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.