Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Susret mariborskih i zadarskih obrtnika
 
Na inicijativu članova Sekcije intelektualnih usluga, organiziran je poslovni sastanak delegacije Udruženja obrtnika Zadar sa obrtnicima i djelatnicima Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor u petak, 10. svibnja 2013. godine.

Ispred Udruženja na navedenim poslovnim razgovorima uz predsjednika Mladena Maltu sudjelovao je dio članova Upravnog odbora Udruženja, dio stručne službe Udruženja, kao i predstavnici trgovačke, prijevozničke, knjigovodstvene, IT, proizvodne struke te upravljanja nekretninama. Ispred Območno obrtno-podjetniške zbornice Maribor bili su prisutni predsjednik Aleš Pulko, potpredsjednik Igor Meglič, slovenski obrtnici odgovarajućih struka, te djelatnici komore.

Na sastanku se raspravljalo o pozitivnim i negativnim učincima ulaska u Europsku uniju po obrtništvo, s posebnim naglaskom na priliv stranih proizvoda i jeftiniju radnu snagu, prodaju proizvoda usluga u druge zemlje, obračun poreza na dodanu vrijednost nakon ulaska u EU, povlačenje sredstava iz EU fondova, borbu protiv obavljanja neregistrirane djelatnosti, funkcioniranje i usluge obrtničke komore i dr.

S obzirom na obostranu spremnost na suradnju i uočenu sličnu problematiku u obrtništvu, dogovoren je ponovni susret hrvatskih i slovenskih obrtnika, ovoga puta u Zadru, uz potpisivanje Ugovora o međusobnoj suradnji, te dogovor o suradnji na budućim zajedničkim projektima financiranim iz EU fondova.

14/05/2013 - 10:06
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.