Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Raspisan natječaj HOK-a i Zabe
 
Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka objavile su 8. travnja 2013. javni natječaj za dodjelu donacije "Moj motiv 2.0." namijenjen hrvatskim obrtnicima za realizaciju projekata u kojima su uspješno spojeni tradicionalna obrtnička proizvodnja i suvremeni dizajn.


Cilj je natječaja, koji je s velikim uspjehom realiziran prošle godine, potaknuti osmišljavanje novih proizvoda temeljenih na originalnosti i inovativnosti te prepoznatljivoj obrtničkoj tehnici, odnosno onih koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća.


Najuspješnije projekte odnosno proizvode koji na suvremeni način komuniciraju vrijednosti hrvatskog tradicijskog obrtništva i kulture odabrat će stručna Komisija, te će najboljih deset prijedloga ući u drugi krug natječaja u kojem će javnost za njih moći glasati na društvenoj mreži Facebook.

Iznos donacije za tri najbolja projektna prijedloga iznose 100.000 kuna za prvonagrađeni, 85.000 kuna za drugonagrađeni i 65.000 kuna za trećenagrađeni prijedlog. Također, Komisija će najboljem projektnom prijedlogu po svojem izboru dodijeliti 50.000 kn posebne nagrade, a dobitnik će biti objavljen tek po završetku glasanja na Facebooku, odnosno u trenutku kad budu poznati dobitnici prvih triju donacija.

Projektni prijedlozi mogu biti na temu ''Dom i prostor'' (oprema stola, predmeti za kućanstvo i za opremu interijera, oprema okućnice, vrta i eksterijera), ''Odjeća, obuća i nakit'' (predmeti od tekstila, vune, kože, krzna, metala, stakla, papira i ostali) i ''Poslovna oprema i darovi'' (raznovrsni materijali).

Na natječaj „Moj motiv 2.0." mogu se prijaviti svi obrtnici sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Natječajna dokumentacija za sve sudionike treba sadržavati prototip proizvoda, poslovni plan i pristupnicu dostupnu na internetskim stranicama Hrvatske obrtničke komore (http://www.hok.hr/press/objave_za_medije/otvoren_natjecaj_hok_a_i_zabe_moj_motiv_2_0) i Zagrebačke banke (www.zaba.hr), gdje svi zainteresirani mogu pronaći i dodatne detalje o načinu prijave za natječaj.

Rok za predaju prijava je 15. rujna 2013. godine.

Prilog: Pravila i propozicije
Prilog: Pristupnica
Prilog: Najčešća pitanja i odgovori
09/04/2013 - 09:34
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.