Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Kontakt seminar unutar Programa za cjeloživotno učenje
 
Ovogodišnji kontakt seminar programa Leonardo da Vinci, najvećeg programa Europske unije namijenjenog strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, koji u Hrvatskoj u okviru Programa za cjeloživotno učenje provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije, održan je u Dubrovniku od 15. do 18. listopada. Udruženje obrtnika prijavilo je projekt sudjelovanja svoga predstvanika na ovom seminaru, a financiranje je odobreno od strane Agencije za mobilnost i programe EU koja je i organizirala ovaj seminar.



Seminar pod nazivom „Povezivanje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s potrebama tržišta rada", započeo je tradicionalnim Europskim sajmom, a okupio je stotinjak polaznika iz 26 europskih zemalja radi povezivanja s potencijalnim partnerima iz zemalja koje sudjeluju u tom programu te osmislili zajedničke projekte. U radu seminara sudjelovali su predstavnici ustanova koje provode strukovno obrazovanje i osposobljavanje te predstavnici poduzeća i socijalnih partnera čije područje djelovanja obuhvaća jedan od sljedećih sektora: automobilski, ljepota, IT, telekomunikacije i turizam.


Program Leonardo da Vinci obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje te svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika. Sudjelovanjem u nekoj od aktivnosti tog programa korisnici imaju mogućnost stjecati nova životna iskustva te primjenom stečenih znanja značajno pridonijeti radu matične ustanove, vlastitoj zapošljivosti na tržištu rada te samom gospodarstvu. Program Leonardo da Vinci omogućuje prijenos dobrih praksi i inovacija u gospodarstvu između država sudionica, usklađivanje obrazovnog sustava s tehnološkim napretkom i tržištem rada te osobni i profesionalni razvoj sudionika.

25/10/2012 - 14:18
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.