Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
11. susret ribara HOK-a u Brelima
 
Ceh za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK), i ove godine organizira tradicionalni, jedanaesti po redu Susret ribara HOK-a, koji će se održati 20. i 21. listopada 2006. godine u Brelima (Splitsko- dalmatinska županija).

Na jedanaestom susretu ribara, čiji je domaćin Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, jedna od glavnih tema bit će prilagodba EU. Posebice će se razmotriti pregovaračka iskustva Malte iz područja ribarstva, u procesu ulaska u EU, koja su rezultirala time da je Malta i nakon ulaska u EU uspjela sačuvati svoj Zaštićeni ribolovni pojas (ZERP) za domaće ribare.

Na Susretu ribara gosti će biti predstavnici Malte, a također i predstavnici grčkih ribara, koji će naše ribare upoznati s iskustvom Grčke na području regulacije prometa ribom u toj zemlji.

Tijekom dvodnevnog susreta bit će riječi o tome kako se ostvaruju projekti izgradnje veletržnica ribom u Poreču i Rijeci, a razmotrit će se i problem plasmana ulova male plave ribe, kao i razvoj ribarskog zadrugarstva. Također, tema skupa bit će i domaća i strana iskustva u marikulturi.

I ove godine organizirat će se izložba ribarske opreme, na kojoj će se predstaviti proizvođači mreža, plovila, brodskih motora, navigacijske opreme, zaštitne ribarske odjeće i obuće, i dr.

Uz brojne ribare iz cijele Hrvatske, na ribarskim susretima sudjelovat će saborski zastupnici, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, naši pregovarači za ribarstvo kao i predstavnici znanstvenih i obrazovnih institucija iz područja ribarstva

17/10/2006 - 08:53
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.