Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Informativni dan Mogućnosti za poduzetnike iz programa Europske unije CIP i FP7
 
U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Zadar održati će se informativni dan na temu "Mogućnosti za poduzetnike iz programa Europske unije CIP i FP7", u utorak, 5. lipnja 2012. g. od 11:00 do 14:00 h (dvorana za sastanke, II kat).


Informativni dan organizira se u povodu nedavne objave natječaja CIP eko - inovacije (eco innovation) u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP), vrijednog 34,8 milijuna kuna, a bit će otvoren za prijavitelje do 6. rujna 2012. g. Svrha je seminara upoznati poduzetnike s mogućnostima korištenja sredstava iz tog programa, kao i programa FP7. Program CIP eko - inovacije uključuje nove proizvodne procese, nove proizvode ili usluge te nove metode poslovanja i upravljanja, čije će korištenje ili provedba spriječiti ili znatno smanjiti rizike za okoliš, zagađenje i sve druge negativne posljedice uporabe resursa tijekom životnog ciklusa srodnih aktivnosti. Prioritetna područja, sukladno politikama Europske unije, su recikliranje i iskorištavanje otpadnih materijala, smanjenje potrošnje resursa i otpada u proizvodnji u sektoru graditeljstva, prehrambeni proizvodi i učinkovito korištenje vode, zeleno poslovanje i "inteligentna" nabava.

Na informativnom danu u ŽK Zadar nacionalna koordinatorica programa CIP eko - inovacije Snježana Ivić - Pavlovski predstavit će uvjete ovogodišnjeg natječaja, dok će dr. sc. Stjepan Lakušić s Građevinskog fakulteta u Zagrebu iznijeti primjer provedbe na slučaju projekta Ruconbar, sufinanciranog sredstvima iz natječaja od prije dvije godine. Goran Zeković i Marijana Ćutuk iz Hrvatskog instituta za tehnologiju govorit će o programu EU za istraživanje i razvoj FP7 te o natječaju „Istraživanje u korist malih i srednjih poduzeća". Na kraju će djelatnik Privredne banke Zagreb predstaviti EU sinergo kredite iz programa CIP.

Prijave za sudjelovanje na Informativnom danu Mogućnosti za poduzetnike iz programa Europske unije CIP i FP7: prijavnicom iz priloga na faks (023) 213-923 ili E-mail: mmisulic@hgk.hr.
Rok za prijavu: do 1. lipnja 2012.

Prilog: Program
Prilog: Prijavnica
28/05/2012 - 12:54
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.