Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
54. Međunarodni sajam obrtništva
 
U okviru grupe proljetnih specijaliziranih sajmova Zagrebačkog velesajma, od 17. do 21. travnja 2012. održat će se i 54. Međunarodni sajam obrtništva. Obrtnička prezentacija održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta u paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.

Na 500 m četvornih predstavit će se 83 izlagača (obrtnici i institucije), a Hrvatska obrtnička komora imat će zasebni izlagački prostor. U odnosu na prijašnja izlaganja imamo novi koncept nastupa, odnosno izlaganje po robnim grupama, što znači da obrtnici izlažu samostalno, sukladno svojim djelatnostima, dok su prošlih godina izlagali na prostorima područnih obrtničkih komora.


Sukladno Pravilniku o nastupu članova HOK-a na sajmovima u zemlji i inozemstvu, Hrvatska obrtnička komora, u suradnji sa područnim obrtničkim komorama i udruženjima obrtnika organizira i sufinancira nastup svojih članova na centralnoj obrtničkoj manifestaciji. Iznos sufinanciranja iznosi 50% cijene koštanja uređenog izložbenog prostora, što obrtnicima bitno olakšava prezentaciju svojih proizvoda i usluga.

54. Međunarodni obrtnički sajam u Zagrebu važan je između ostalog i zato što:
1. ima tradiciju dugu preko pola stoljeća,
2. najveći je i središnji poslovni događaj obrtnika i malih poduzetnika u Hrvatskoj,
3. mjesto je poslovnih susreta proizvođača, potrošača i poslovnih partnera,
4. služi kao medij za predstavljanje inovativnih obrtničkih proizvoda,
5. na jednom mjestu okuplja same obrtnike i poduzetnike, ali i sve mjerodavne institucije vezane uz hrvatsko obrtništvo,
6. sajam prati niz stručno-popratnih aktivnosti, okruglih stolova, predavanja, te poslovnih susreta obrtnika i poduzetnika na jednom mjestu.


Zahvaljujući svojoj dugoj tradiciji Obrtnički sajam u Zagrebu postao je nezaobilazno mjesto intenzivnih susreta obrtnika i poslovnih ljudi kao i direktnih potrošača, što je izuzetno bitno za prezentaciju novih proizvoda, novih usluga, te direktan kontakt sa potencijalnim novim kupcima.
Uz obrtnike i male poduzetnike na sajmu se predstavljaju i institucije vezane uz obrtništvo, uz organizatora Hrvatsku obrtničku komoru, tu su još i predstavnici svih ostalih relevantnih institucija interesantnih sektoru obrtništva, kao i bankarski i sektor osiguranja.

Od stručno-popratnih događanja važno je posebno spomenuti Obrtnički forum, koji se tradicionalno održava na dan otvaranja sajma 17. travnja, a izuzetna je prilika za dijalog obrtnika i predstavnika vlasti. Od događaja izdvajamo također tradicionalni, 4. Međunarodni skup o trgovini 19. travnja.

Ova vijest preuzeta je sa stranica HOK-a www.hok.hr.

Prilog: Program
13/04/2012 - 12:14
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.