Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Novi program za žene poduzetnice
 
Business Advisory Services Europske Banke za obnovu i razvoj (EBRD) započinje Program za žene poduzetnice u Hrvatskoj. Ovaj Program će omogućiti subvencije koje male i srednje tvrtke u većinskom ženskom vlasništvu mogu koristiti za savjetodavne usluge i treninge namijenjenih ženama poduzetnicama.

 

BAS WIB program će trajati 24 mjeseca i odvijat će se kroz sljedeće aktivnosti:

  • BAS projekti za žene poduzetnice (subvencioniranje savjetodavnih usluga)
  • Trening za žene poduzetnice početnice
  • Specijalizirani trening za etablirane tvrtke u ženskom vlasništvu
  • Mentoring program
  • Promoviranje umrežavanja stvaranjem partnerstva s lokalnim dionicima
  • Aktivnosti promocije i širenja informacija

BAS je EBRD-ov program koji se temelji na donacijama, a cilj mu je razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj kroz subvencioniranjem savjetodavnih usluga. BAS omogućava mikro, malim i srednjim tvrtkama lakši pristup širokom spektru lokalnih savjetodavnih usluga kroz proces sufinanciranja tih usluga. Subvencije BAS programa variraju od 25% do 90% ukupne neto cijene projekta, ovisno o sjedištu i veličini tvrtke, tipu savjetodavne usluge i očekivanom tranzicijskom učinku, a maksimalan iznos subvencije je EUR 10.000.
Jedno od središnjih područja BAS-a je podržati žene poduzetnice kao ključni mehanizam promicanja i uspostavljanja ravnopravnosti spolova. EBRD BAS je prisutan u Hrvatskoj od 2001. godine, podižući konkurentnost domaćeg malog i srednjeg poduzetništva kroz djelomično subvencioniranje savjetodavnih usluga tvrtkama. BAS je do sada dao 471 subvenciju hrvatskim malim i srednjim poduzetnicima, uglavnom za savjetovanje na područjima upravljanja kvalitetom, marketinga, financija, tehnologije i energetske učinkovitosti/ekologije. Od ukupnog broja subvencioniranih projekata, 389 je završeno i evaluirano, a više od 85% je ocjenjeno zadovoljavajućim i uspješnim. Osim subvencioniranja, BAS je bio uključen u organizaciju treninga za malo i srednje poduzetništvo i savjetodavne tvrtke.

Dostupni kontakti za više informacija:
Renata Deiuri Višnja
Mrakovčić Supek
EBRD Business Advisory Services
Preradovićeva 13/2
10 000 Zagreb
Tel +385 1 4922 491, -488, -487

05/04/2012 - 08:42
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.