Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Sastanak obrtnika sa gradskim vijećnicima
 
Kako je i najavljeno, Udruženje obrtnika Zadar je uputilo poziv svim gradskim vijećnicima za sastanak u četvrtak, 16. veljače 2012. godine. Sastanku se odazvalo osam oporbenih vijećnika, dok su vijećnici HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera pisanim putem dan prije sastanka ispričali svoj izostanak činjenicom da na sastanak nisu pozvani predstavnici izvršne vlasti.

Na sastanku su predsjednici Udruženja obrtnika Zadar Mladen Malta i predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije Stjepan Knežević gradskim vijećnicima pojasnili ulogu institucija koje predstavljaju u zašiti interesa obrtnika, te su predočeni statistički podaci koji svjedoče o problemima i kriznoj situaciji u kojoj se nalaze obrtnici. Iz navedenih razloga, povećanje cijena zakupnina javnih površina u rasponu od 28% do 450%, a bez prethodnih konzultacija sa predstavnicima obrtnika, predstavlja preveliko opterećenje za obrtnike koje isti ne mogu podnijeti.


Kao glavni problem je istaknut pogrešan i jednostran način donošenja gradskih odluka, posebice onih koji izravno utječu na poslovanje obrtnika, a bez prethodnih konzultiranja njihovih institucionalnih predstavnika.


Većina prisutnih gradskih vijećnika je istakla kako nisu bili upoznati sa svim relevantnim činjenicama vezanim za predmetnu odluku, svrha donošenja iste im je drukčije prezentirana, te kako bi u budućnosti bilo uputno da ih se upozna sa svim okolnostima i posljedicama odluka koje utječu na obrtnike.


Najavljen je sastanak obrtnika ugostiteljske struke za petak, 17. siječnja 2012. godine, na kojem će biti donijeti zaključci i stavovi ugostitelja vezano za novu gradsku odluku o zakupu javnih površina.

 


17/02/2012 - 14:02
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.