Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Obrtnici nezadovoljni odlukama Gradskog vijeća
 
U četvrtak, 9. veljače 2012. godine Udruženje obrtnika Zadar i Obrtnička komora Zadarske županije sazvali su konferenciju za novinare na kojoj je javnost obaviještena o posljedicama koje zadnje izmjene odluka, donesene na sjednici Gradskog vijeća od 26. siječnja 2012. godine, imaju na uvjete obavljanja gospodarskih djelatnosti na području grada. 

Prema novim odlukama cijene zakupa javnih površina koje se koriste za obavljanje ugostiteljske, trgovačke, graditeljske i drugih uslužnih djelatnosti na području cijelog grada povećane su od 28% do 450%.
 
Osim toga, Udruženju obrtnika Zadar, kao predstavniku gospodarskog sektora koji institucionalno predstavlja sve registrirane obrtnike u Zadru, nije upućena nikakva informacija o najavama izmjena određenih odluka, koje u velikoj mjeri utječu na daljnje poslovanje obrtnika, niti su obrtnici o izmjenama konzultirani u cilju postizanja dogovora.

Zbog navedenih odluka i neuvažavanja stavova privatnog sektora, predstavnici obrtnika odlučili su informirati javnost i donositelje ovih odluka o njihovim posljedicama za gospodarstvo. Nakon održane konferencije za novinare, planira se sastanak sa članovima Gradskog vijeća, a u slučaju da se ne postigne dogovor, obrtnici će putem mirnih prosvjeda izraziti svoj stav.
10/02/2012 - 12:53
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.