Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Održana redovna Skupština Udruženja
 
Godišnja Skupština Udruženja obrtnika Zadar održana je 8. prosinca 2011. godine u prostorijama Udruženja.



Na ovoj Skupštini usvojen je rebalans Financijskog proračuna za 2011. godinu koji je manji za 7,1% od planiranog. Nadalje, prihvaćen je prijedlog Pravilnika o materijalno-financijskom poslovanju koji će doprinijeti transparentnosti financijskog poslovanja, a usuglašen je na svim razinama komorskog sustava.

Skupština Udruženja raspravljala je i o Programu rada za 2012. godinu. Osim planiranih strukovnih aktivnosti tijela Udruženja te osam glavnih sekcija i odbora, Program rada sadrži i brojne druge aktivnosti vezane za suradnju Udruženja s drugim institucijama i jedinicama lokalne samouprave, razvoj Obrtničkog edukacijskog centra te sudjelovanje u drugim projektima Udruženja.

Radi izvršenja planiranih programskih aktivnosti usvojen je i Financijski proračun za 2012. godinu koji iznosi 1.330.300,00 kn i manji je za 5,5% u odnosu na proračun planiran za 2011. godinu.
Ovo je bila prva sjednica Skupštine Udruženja na kojoj su sudjelovali i predstavnici jedinica lokalne samouprave. Naime, Udruženje obrtnika Zadar ima statutarnu zadaću suradnje s jedinicama lokalne samouprave na području svojeg teritorijalnog obuhvata na kojem se nalazi ukupno 19 općina i 3 grada.
Tijekom 2011. godine s predstavnicama pojedinih jedinica lokalne samouprave održano je nekoliko konkretnih sastanaka i dogovorena daljnja suradnja i spremnost na partnerstvo i poticanje razvoja malog gospodarstva. Stoga su i predstavnici ovih jedinica lokalne samouprave bili pozvani da sudjeluju na Skupštini Udruženja, a pozivu se odazvao predstavnik Općine Starigrad, voditelj komunalnih poslova Mario Zupčić. I tijekom 2012. godine inicirati će se sastanci s predstavnicima jedinica lokalne samouprave kroz koje će se kvalitetnije štititi interesi obrtnika na odgovarajućem području.
Skupštini se obratio i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Knežević, a na kraju Skupštine dugogodišnjem članu Udruženja, vlasniku fotografske radnje Lido, Gasparu Serrečiju, dodijeljena je Zahvalnica za doprinos u očuvanju tradicije Udruženja. Zahvalnica je dodijeljena radi izrade zbirke fotografija svih predsjednika Udruženja od 1968. godine do danas, koje su izložene u prostorijama Udruženja.

08/12/2011 - 19:01
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.