Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Zaključci - 16. susret ribara HOK-a
 
Konkretnim prijedlozima za rješavanje najvažnijih problema hrvatskih ribara obrtnika, završen je 16. susret ribara u organizaciji Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji se 13. i 14. listopada održavao u Selcu, Crikvenica.

Predsjednik Ceha Vladan Bojić istaknuo je kako se zaključci susreta odnose na tržišnu kompenzaciju, cijene goriva, strategiju morskog ribarstva te zapošljavanje.


Zaključci:
1. Tražimo da Vlada Republike Hrvatske donese Odluku o tržišnoj kompenzaciji za 2012. godinu, na način kao što je to bilo i za 2011. godinu.

2. Tražimo od Vlade Republike Hrvatske da se za iduću godinu donese Odluka o subvencioniranju cijene goriva za ribarska oplovila po modelu iz 2011. godine.

3. Tražimo izradu Strategije razvoja morskog ribarstva, te izradu i donošenje podzakonskih propisa, temeljem sada važećeg Zakona o morskom ribarstvu.

4. Tražimo da se iznađe zakonska mogućnost povremenog zapošljavanja pomoćnih radnika u ribarstvu, na način kao što je to riješeno u mediteranskim zemljama, članicama EU.

5. Slijedeći, 17. Susret ribara održat će se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


Domaćin 16. susreta ribara bila je Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja. Na ovom tradicionalnom ribarskom skupu, koji je okupio preko 200 sudionika, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrene su aktualne teme vezane za ribarsku problematiku. Uz pregled stanja hrvatskog ribarstva te inicijativa i aktivnosti Ceha za ribarstvo i akvakulturu tijekom proteklih godinu dana, koji je iznio predsjednik Ceha Vladan Bojić, tijekom skupa prezentirana su izlaganja o aktualnostima i perspektivama hrvatskog ribarstva, o ribarstvu u Primorsko-goranskoj županiji, plivaričarskom ribolovu, koćarskom ribolovu, malim ribolovnim alatima, stanju u marikulturi, o hrvatskom registru brodova te o stanju ribe na Jadranu i budućnosti ribolova.

Vijest je preuzeta sa stranice Hrvatske obrtničke komore www.hok.hr.

17/10/2011 - 09:35
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.