Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
16. susret ribara HOK-a
 
16. susret ribara Hrvatske obrtničke komore biti će održan u četvrtak i petak, 13. i 14. listopada 2011. godine u Selcu (hotel Varaždin) nedaleko od Crikvenice.

 

Ova tradicionalna manifestacija ribara svake godine okupi nekoliko stotina ribara iz cijele Hrvatske, predstavnika znanstvenih institucija i ustanova, kao i resornih ministarstava.

Na ovogodišnjem susretu bit će riječi o trenutnom stanju i perspektivama razvoja hrvatskog ribarstva, posebice uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Kroz izlaganja i raspravu obradit će se cjelokupna ribarska problematika, od koćarskog ribolova, plivaričarskog ribolova, problematike korištenja malih ribolovnih alata, uzgoja školjaka i bijele morske ribe (marikultura), te ribarstvu u Primorsko-goranskoj županiji.

O stanju ribe na Jadranu i budućnosti ribolova sa znanstvenog stajališta govorit će predstavnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita.

Predstavnici Hrvatskog registra brodova govorit će o pregledu ribarskih brodova, a gosti ribari iz Nizozemske prenijet će svoja iskustva o ribarskoj politici Europske unije.

Tijekom rasprave sudionici ovog dvodnevnog skupa moći će iznijeti svoja mišljenja i stavove, na temelju čega će se usvojiti i zaključci ovogodišnjeg ribarskog skupa, koji će biti upućeni nadležnim tijelima.

Organizator 16. Susreta ribara je Hrvatska obrtnička komora, a domaćin Obrtnička komora Primorsko-goranske županije.

Vijest je preuzeta sa web stranice HOK-a www.hok.hr .

 

29/09/2011 - 19:37
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.