Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Hrvatska autohtona kuhinja
 
Ministarstvo turizma, u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom i HGK, organizira prezentaciju projekta Hrvatska autohtona kuhinja u ponedjeljak, 18. srpnja, u 12.00 sati, u prostorijama Obrtničke komore Zadarske županije.

Na prezentaciji će biti predstavljen Pravilnik o utvrđivanju posebnog standarda - hrvatska autohtona kuhinja, koji je objavljen u Narodnim novinama 60/11, a stupio na snagu 9. lipnja 2011. godine. Ovim pravilnikom definiran je način utvrđivanja dodijele posebnog znaka, procedura dostavljanja zahtjeva za utvrđivanje posebnog standarda, mogućnost prigovora, grafički izgled same oznake, ali svakako „najvredniji" je pregled jela gastronomske baštine. Popis jela sačinjen je zajedničkim radom predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog kuharskog saveza, a sačinjen je nastavno na prikupljene recepture, te opise jela koji su prikupljani na razini cijele Hrvatske.


Tijekom predstavljanja projekta izlaganja će imati predstavnici navedenih institucija koji će dati detaljnije informacije o:

- Pravilniku i projektu,
- načinu podnošenja prijava za utvrđivanje posebnog standarda,
- prednostima uključivanja u ovaj projekt, te
- važnosti ovog projekta za definiranje i brendiranje hrvatske autohtone kuhinje

15/07/2011 - 11:45
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.