Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Nacionalno savjetovanje MINGORP
 
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva organizira XV. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje će se održati od 26. do 28. svibnja 2011. godine u Hotelskom naselju "Solaris" d.d. u Šibeniku.



Savjetovanje će biti održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor.

Prvog dana Savjetovanja prisutnima će biti predstavljena postignuća u razvoju malog i srednjeg poduzetništva i poduzetničke infrastrukture proteklih 15 godina, ministri Vlade RH odgovarat će na pitanja poduzetnika i obrtnika, bit će predstavljena uloga HBOR-a u razvitku malog gospodarstva te razvoj poduzetništva u Ličko-senjskoj županiji.

U poslijepodnevnim satima održat će se četiri radionice, na kojima će se raspravljati o novim rješenjima koja nude Zakon o javnoj nabavi, Zakon o zadrugama, Zakon o sprečavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, a na jednoj od radionica bit će riječi o djelovanju novih fondova za gospodarsku suradnju - private equity i venture capital fondova.

Istog dana u večernjim satima Ministarstvo će nagraditi najbolje poduzetnike i potporne institucije, poduzetničku zonu, klaster i zadrugu u 2011. godini, te uručiti nagrade za najbolji poslovni plan i poslovni projekt učenicima i studentima ekonomskih škola.

Na modnoj reviji na bazenu Hotelskog naselja „Solaris" sudjelovat će hrvatski proizvođači odjeće i obuće. O frizurama i šminki manekena brinut će Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore.

Drugi dan Savjetovanja bit će posvećen procesu ulaska Hrvatske u EU te izazovima i mogućnostima koje očekuju male i srednje poduzetnike. Iz tog razloga Ministarstvo je uputilo poziv veleposlaniku Paulu Vandorenu, šefu delegacije EU u Hrvatskoj da prisutnima predstavi temeljne principe poslovanja na jedinstvenom europskom tržištu.

Nadalje, prisutni će biti upoznati s programima prekogranične suradnje, koje u okviru Programa IPA II Republika Hrvatska realizira u suradnji sa susjednim zemljama i zemljama regije, te s Operativnim programom za regionalnu konkurentnost (RCOP) koji predstavlja osnovu za korištenje pretpristupne pomoći, kojoj je cilj poticanje gospodarske i društvene kohezije Republike Hrvatske.

Savjetovanje će završiti u subotu, 28. svibnja 2011. definiranjem zaključaka Savjetovanja i preporuka radionica.

Sudionici Savjetovanja okončati će druženje zajedničkim Svečanim ručkom u Dalmatinskom selu Hotelskog naselja „Solaris".

Detaljnije informacije, program i prijavnicu za sudjelovanje na Savjetovanju možete naći na http://nasa.mingorp.hr/.

10/05/2011 - 09:34
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.