Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Suradnja Udruženja obrtnika Zadar i jedinica lokalne samouprave
 
Programom rada Udruženja obrtnika Zadar za 2011. godinu predviđeni su zajednički sastanci s predstavnicima jedinica lokalne samouprave koje se nalaze na području teritorijalnog obuhvata Udruženja. Namjera ovih sastanaka je zastupanje interesa obrtnika pred tijelima jedinica lokalne samouprave te rješavanje aktualnih problema.

Tijekom siječnja, veljače i ožujka održan je niz sastanaka s predstavnicima Grada Zadra, a u travnju je održan sastanak s predstavnicima Općine Preko, Općine Kali, te Turističke zajednice Općine Preko. Na ovom sastanku dogovarana je suradnja i uključivanje u planirane aktivnosti Sekcije ugostiteljstva i turizma te su raspravljani brojni problemi karakteristični za poslovanje na otocima. Dogovoreni su daljnji koraci u smjeru zajedničkog rješavanja istaknutih problema, a u pripremi je sastanak s nadležnim institucijama.

U petak, 29. travnja održan je sastanak lokalnih obrtnika s predstavnicima Općine Poličnik na kojem su se prisutni složili oko najvećih problema na koje nailaze u svom poslovanju, a među kojima prevladavaju neriješeni imovinsko-pravni odnosi, nelikvidnost zbog velikog broja nenaplaćenih potraživanja, problem nedovoljne povezanosti lokalnih poljoprivrednih proizvođača te nedovoljna informiranost poduzetnika. U zaključcima sastanka dogovorena je daljnja suradnja i utvrđene mogućnosti zajedničkog rješavanja problema kroz komorske institucije i u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Zajedničkim obilaskom poslovne zone Grabi, obrtnici su upoznati s mogućnostima korištenja i daljnjeg razvoja poduzetničke infrastrukture na ovom području.

Udruženje obrtnika Zadar uputilo je još u veljači poziv na zajednički sastanak i Općini Vir na čijem području posluje preko 100 registriranih obrtnika, a ovaj broj se dodatno povećava ako se uzme u obzir da velik broj obrtnika u Viru posluje sezonski preko izdvojenog pogona. Kako do sad nije bilo odgovora od predstavnika Općine Vir o mogućnostima zajedničkog rješavanja problema u poslovanju obrtnika na području Općine Vir, u tijeku su dogovori s predstavnicima Općine Privlaka koji su prepoznali važnost i partnerstvo s lokalnim obrtnicima te su i sami predložili sličnu inicijativu.
03/05/2011 - 09:00
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.