Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Smanjenje naknada za reklame
 
U pregovorima Udruženja obrtnika Zadar i predstavnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, a vezano za visinu naknade za reklamne poruke postignut je dogovor oko prijedloga smanjenja naknada koji će Upravni odjel za komunalne djelatnosti uputiti Gradonačelniku, odnosno Gradskom vijeću Grada Zadra.

Nakon sastanka predstavnika Udruženja obrtnika Zadar s Gradonačelnikom Grada i suradnicima koji je održan 19. siječnja 2011. godine, od strane Upravnog odjela za komunalne djelatnosti inicirano je više sastanaka na kojima su zajednički razmatrane mogućnosti smanjenja naknada utvrđenih Odlukom o reklamiranju na području Grada Zadra, a koju je Gradsko vijeće donijelo u kolovozu 2010. godine.


Obzirom na brojne primjedbe obrtnika, predstavnici Udruženja su zauzeli stav kako je od strane Grada nužno razmotriti mogućnosti smanjenja ovih naknada čije uvođenje je uvelike otežalo, ionako teške uvjete poslovanja.

U pregovorima oko visine naknade, predstavnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti izrazili su spremnost na partnerski pristup i uvažili činjenicu da se razdoblje ekonomske krize nastavlja i u 2011. godini te je postignut dogovor oko prijedloga smanjenja naknada koji će Upravni odjel za komunalne djelatnosti uputiti Gradonačelniku, odnosno Gradskom vijeću Grada Zadra.

Visina naknade prema ovom prijedlogu umanjila bi se za 30% u odnosu na ranije utvrđene naknade. Na tako umanjenu naknadu, dodatno umanjenje od 70% primijenilo bi se za isticanje reklamnih poruka na pročeljima zgrada u gabaritima poslovnog prostora, odnosno na pročeljima poslovnih objekata, a za reklamiranje proizvodnih djelatnosti predviđeno je 90 postotno smanjenje naknada.

Osim smanjenja naknada, dogovoreno je i da se korisnicima reklamnih poruka kojima je izdano rješenje odnosno s kojima je zaključen ugovor po trenutno važećoj Odluci, omogući povrat razlike više uplaćenog iznosa naknade ili izvrši prijeboj s drugim obvezama prema Gradu.

Ovime je započeto rješavanje problema koji su istaknuti na sastanku s Gradonačelnikom, a nadamo se da će ovaj model suradnje Udruženja obrtnika Zadar s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti slijediti i drugi odjeli Grada Zadra.
01/03/2011 - 10:54
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.