Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Skupština Udruženja obrtnika Zadar
 
U utorak, 21. prosinca održana je Skupština Udruženje obrtnika Zadar na kojoj je usvojen Program rada Udruženja te financijski Proračun za 2011. godinu.


Ovo je bila prva sjednica Skupštine u novom sazivu nakon konstituiranja. Udruženje obrtnika Zadar četvrto je po broju članova od ukupno 117 udruženja u Republici Hrvatskoj, a Skupština Udruženja broji 19 članova.

Pod predsjedanjem Mladena Malte usvojen je Program rada i Proračun za 2011. godinu. Ovi osnovni programski dokumenti bazirani su na planu rada pojedinih sekcija, koje su obrazložili pročelnici svake sekcije. Tako će temeljne zadaće Udruženja obavljati sekcije koje objedinjuju proizvodne obrte, uslužne obrte, graditeljstvo, ugostiteljstvo i turizam, trgovinu, prijevoz, intelektualne usluge i ribarstvo.

Zbog opadanja broja obrtnika proračun je umanjen, a uz standardne zadaće prioritet je podizanje kvalitete usluga te jača zaštita obrtnika pred institucijama.

Predsjednik Udruženja istaknuo je planirane sastanke s predstavnicima Grada Zadra te drugih jedinica lokalne samouprave radi rješavanja niza konkretnih problema svojih članova. Obavijestio je i o uključivanju Udruženja u Lokalu akcijsku grupu (LAG) koja obuhvaća niz lokalnih samouprava u ruralnim područjima u Podvelebitskom kanalu kao i na otocima. Kroz sudjelovanje u aktivnostima LAG-a i obrtnici će imati mogućnost izravnije određivati pravac lokalnog razvoja.

Članovi Skupštine istakli su brojne probleme u poslovanju obrtnika te naglasili važnost dobrog organiziranja radi zajedničkog zastupanja vlastitih interesa.


Predsjednik Udruženja obrtnika Zadar
Mladen Malta

22/12/2010 - 09:14
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.