Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Snižena spomenička renta
 
Gradsko vijeće Grada Zadra donijelo je Odluku o spomeničkoj renti koja je stupila na snagu 7. listopada 2010. godine, a kojom je za obveznike plaćanja utvrđena niža spomenička renta.

Naime, izmjene se odnose na obveznike plaćanja spomeničke rente na području Grada Zadra fizičke i pravne osobe, koje su obveznici poreza na dohodak ili poreza na dobit, a koji obavljaju gospodarsku djelatnost na području kulturno-povijesne cjeline prema Rješenju Regionalnog Zavoda za zaštitu spomenika ili u nepokretnom kulturnom dobru kojem je Rješenjem Ministarstva kulture utvrđeno to svojstvo (članak 3. Odluke).


Osnovica za obračun spomeničke rente je korisna površina poslovnog prostora koji se nalaze na području kulturno-povijesne cjeline ili u nepokretnom kulturnom dobru, o čemu su obveznici plaćanja ove vrste spomeničke rente na području Grada Zadra dužni do 31. ožujka tekuće godine dostaviti podatke. Isto tako, sve promjene vezane za početak i prestanak obavljanja djelatnosti, obveznici plaćanja spomeničke rente su dužni u roku od 15 dana od nastanka promjene prijaviti nadležnom upravnom odjelu Grada Zadra.

Cjelokupan tekst Odluke o spomeničkoj renti možete naći na stranici 28. Glasnika Grada Zadra br. 30.
22/10/2010 - 13:50
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.