Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
3. državno prvenstvo florista
 
3. državno prvenstvo florista Hrvatske obrtničke komore održat će se u četvrtak 20. svibnja 2010. godine u Šibeniku, u hotelskom naselju "Solaris", u okviru 14. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.


Domaćin ovogodišnjeg natjecanja je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, a organizator natjecanja je Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore. Pokrovitelj ovogodišnjeg natjecanja je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Budući da se ovogodišnje Državno prvenstvo održava za vrijeme 14. Nacionalnog savjetovanja i 3. Obrtničkih sportskih igara, sa sigurnošću se može reći da će odaziv publike biti iznimno velik, pa tako i činjenica da će u umijeću aranžiranja i ljepoti cvijeća pokazanih kroz rad florista, moći uživati mnogobrojni uglednici Vlade, gospodarstvenici te mnogobrojni obrtnici.

U sklopu hotelskog naselja „Solaris", natjecateljima i asistentima smještaj osigurava organizator. Troškove smještaja za natjecatelja i jednog asistenta po natjecatelju pokriva organizator, i to u vremenu od 19. do 20. svibnja (2 noćenja u dvokrevetnoj sobi).


NAPOMENA:
Broj natjecatelja je ograničen te je stoga iznimno važno da se natjecatelji prijave do zakazanog roka prijave.
Rok prijave kako je navedeno u prijavnici je 4. svibnja 2010.

U slučaju prevelikog broja natjecatelja organizator zadržava pravo selekcije prijavljenih natjecatelja, prvenstveno po ključu datuma dostavljene (zaprimljene) prijava za natjecanje.

PROGRAM NATJECANJA (općenite informacije)

• 19. svibnja 2010. (srijeda) dolazak i priprema natjecatelja.

• 20. svibnja 2010. (četvrtak) od 10:00 do 16:00 sati natjecanje
o I natjecateljska kategorija: ZADANA TEMA u vremenu od 10:00 do 12:00 sati;
o U vremenu od 12:00 do 14:00 sati pauza za ručak;
o II natjecateljska kategorija: FANTAZIJA od 14:00 do 15:00 sati;
o III natjecateljska kategorija: VJENČANI STRUČAK od 15:15 do 16:00 sati;
o Ovisno o mogućnostima organizirati će se za sve zainteresirane sudionike besplatni edukacijski/demonstracijski seminar najnovijih cvjećarskih trendova prezentiran od strane vrhunskih stručnjaka.
Seminar će se održati u popodnevnim satima (predloženo vrijeme je od 15:00 do 18:00 sati) i besplatno za sve sudionike. 
o Po završetku natjecanja u večernjim satima planirano je svečano proglašenje pobjednika i floristički show.

• 21. svibnja (petak) povratak u prijepodnevnim satima


Natjecanje počinje 20. svibnja (četvrtak) s početkom u 10:00 sati pred stručnim ocjenjivačkim sudom i uz mogućnost nazočnosti publike, natjecatelji će izrađivati ZADANU TEMU.
Kraj prvog dijela natjecanja predviđa se oko 12:00 sati, nakon kojeg će biti pauza za ručak. Po završetku tog dijela natjecanja, radove će biti u mogućnosti pogledati.
Drugi dio natjecanja odvijati će se od 14:00 sati, kada će natjecatelji izrađivati druge dvije, od ukupno tri zadane natjecateljske kategorije, VJENČANI STRUČAK i FANTAZIJU.

Po završetku natjecanja, ocjenjivački sud zbraja bodove ( sa prvog i drugog dijela natjecanja), te će u večernjem dijelu programa proglasiti sveukupnog pobjednika 3. Državnog prvenstva za floriste. Sveukupni pobjednik je onaj natjecatelj koji ima najviše osvojenih bodova u svim kategorijama. Stručni ocjenjivački sud čine tri člana, eminentna imena hrvatske floristike i europski licencirani suci sa licencom od FEUPF-e (Europskog udruženja profesionalnih florista), a imenuje ih Organizacijski odbor.

Svi radovi i eksponati natjecatelja biti će izloženi u sklopu hotelskog naselja „Solaris", po završetku natjecanja. Radovi će biti izloženi do 21. svibnja cca. 12:00 sati kada se isti skidaju i rastavljaju. Radove će se moći razgledati besplatno i po želji.

PROPOZICIJE NATJECANJA

NATJECATELJSKE DISCIPLINE VRIJEME RADA
I. Zadana tema 120 min.
II. Fantazija (slobodna tema) 60 min.
III. Vjenčani stručak 45 min.

1. ZADANA TEMA
Za sve natjecatelje organizator osigurava sav potreban materijal za izradu ove teme. Na dan natjecanja saznat će se naziv teme i dobiti identični materijali za njezinu izradu. Predviđeno vrijeme rada je do 120 minuta.

2. FANTAZIJA (SLOBODNA TEMA)
Natjecatelj sam osigurava cvijeće, pomoćne materijale i ostala zamišljena pomagala (predmete, suvenire, posude i sl.) potrebna za izradu. Pomoćni materijal može se prirediti prije natjecanja, a u zadanom vremenu natjecatelj uređuje cvijećem i zelenilom po vlastitom izboru. Aranžman može biti tlocrtne površine cca. 2m2, a maksimalne visine do 2,5 m. Naziv svoje fantazije natjecatelj je dužan staviti u prijavu za natjecanje. Fantazija se izlaže po odluci Organizatora. Predviđeno vrijeme rada je do 60 minuta.

3. VJENČANI STRUČAK
Natjecatelj po vlastitom izboru donosi cvijeće i pomoćni materijal. Dozvoljeno je dvije trećine cvijeća i zelenila pripremiti prije početka aranžiranja (formiranje veličina, stavljanje na žicu i omatanje). Preostala jedna trećina cvijeća i zelenila, te sama izrada, spada u regularni dio natjecanja. Natjecatelj mora osigurati bazu, držač ili stalak za buket u izložbene svrhe. Organizator osigurava postament 100-45-45 cm bijele boje na koji se može izložiti buket. Predviđeno vrijeme rada je do 45 minuta.


Ukoliko imate detaljnijih pitanja o načinu ocjenjivanja, pravilima, kriterijima i sl., molimo da se obratite na niže navedeni kontakt.

Kotizacija za natjecatelje:

Svaki natjecatelj dužan je uplatiti kotizaciju u iznosu od 500,00 kn.

Ukupni iznos za kotizaciju, do navedenog roka, molimo da uplatite na žiro račun Hrvatske obrtničke komore 2340009-1100174539, svrha doznake - kotizacija za 3. Državno prvenstvo florista, kao i ime i prezime natjecatelja u čije ime je uplaćena kotizacija.


Zainteresirani natjecatelji moraju se javiti u Hrvatsku obrtničku komoru u Odjel za organizaciju rada cehova, te dostaviti ispunjenu prijavnicu u prilogu, najkasnije do 4. svibnja 2010. putem telefona 01/48 06 631, odnosno faksa 01/48 46 610 ili putem e- maila: kresimir.tomic@hok.hr.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno se obratite na gore navedeni kontakt. Osoba za kontakt Krešimir Tomić.

Prilog: Prijavnica
26/04/2010 - 09:05
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.