Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
3. Obrtničke sportske igre
 
Tradicionalne, 3. Obrtničke sportske igre (OSI 2010.), održat će se od 20. do 23. svibnja 2010. godine u hotelskom naselju Solaris kraj Šibenika. Prijave za sudjelovanje na OSI-ju moguće su u matičnim područnim obrtničkim komorama do 30. travnja 2010. godine.



Prema Odluci Upravnog odbora HOK-a, Hrvatska obrtnička komora sufinancirat će područnim obrtničkim komorama troškove za najviše 30 sudionika, u iznosu od 600,00 kn po osobi ili 2 pansiona u Solarisu.

Organizacijski odbor odlučio je da će se za svaki sport uvesti stručna komisija koja će se sastojati od 2 kapetana suprotstavljenih momčadi, voditelja sporta i suca. Komisija će na licu mjesta, u dvojbenim situacijama, donositi sud. Pored ovih noviteta, na polufinalnim i finalnim utakmicama tenisa sudit će sudac te će pikado od sada igrati žene i muškarci. Pravo nastupa na 3. OSI će imati obrtnici, radnici kod obrtnika i djelatnici komorskog sustava. Odgovornost vođenja pismene evidencije sudionika imaju tajnici svake područne obrtničke komore.


Sve sudionike podsjećamo na sljedeće natjecateljske sportove:

1. Mali nogomet - (muškarci)
2. Tenis - (pojedinačno muškarci i žene)
3. Stolni tenis - (pojedinačno muškarci i žene)
4. Kuglanje - (ekipno muškarci i žene)
5. Potezanje užeta - (ekipu čine 6 muškaraca i 3 žene)
6. Pikado - (ekipu čine 2 žene i 1 muškarac)

Suorganizator ovih sportskih igara bit će, kao i ranije, turistička agencija Dubrovnik Sun d.o.o. iz Dubrovnika.

Pozivamo sve ljubitelje sporta da se odazovu našem pozivu i time uveličaju ovaj bogati sportski i društveno-zabavni program. Moto igara je: „Važno je sudjelovati - ionako će pobijediti najbolji!"


Na 2. Obrtničkim sportskim igrama u Solarisu, sudjelovale su sve područne obrtničke komore sa svojim sportašima, što je dovelo do brojke od približno 640 sudionika. Budući je na 1. Obrtničkim sportskim igrama u Medenoj pokraj Trogira bilo približno 450 sudionika, ova zadnja brojka predstavlja jedan popriličan iskorak i dokazuje da među obrtnicima vlada veliki interes za ovu manifestaciju. Očekuje se da će na 3. Obrtničkim sportskim igrama ukupni broj sudionika biti još veći.

Ova vijest je preuzeta sa stranica Hrvatske obrtničke komore.


18/02/2010 - 13:44
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.