Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Sajam GAST 2010.
 
Međunarodni sajam Gast ove godine održati će se u periodu od 3. do 7. ožujka u Splitu, na Žnjanu u organizaciji tvrtke Sajam d.o.o.

Tvrtka Sajam d.o.o. organizator je specijaliziranih sajamskih manifestacija, stručnih konferencija i edukativnih programa; mjesto susreta ponude i potražnje koje omogućuje razvoj malog i srednjeg poduzetništva kroz direktnu komunikaciju i kreiranje novih razvojnih puteva susretanjem izazova domaće i internacionalne industrije i upoznavanjem s novim trendovima i tehnologijama. Personaliziranim pristupom klijentima (izlagačima) i posjetiteljima omogućujemo jedinstvenu poslovnu priliku i pristup proizvodima, informacijama, idejama i uslugama koje će im omogućiti da ostvare poslovni i osobni uspjeh.

Sajam Split posluje 15 godina i ostvaruje svakogodišnji rast, s čim je postignut ugled jedne od najvećih sajamskih kuća u Hrvatskoj, a čija je profesionalnost priznata u domaćim i međunarodnim poslovnim krugovima. Značajni internacionalni status potvrđuje i članstvo u UFI-ju, Međunarodnoj udruzi sajmova, kao i EASE-i, Asocijaciji sajmova Jugoistočne Europe.
Među brojnim sajamskim manifestacijama i gospodarskim susretima u organizaciji tvrtke Sajam d.o.o., vodeće pripadaju tematici prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, namještaja, kave ( sajam GAST), turizma (sajam SATURN), graditeljstva, drvne i metalne industrije, alata i opreme, obrtništva i male privrede, elektronike, energetrike i telekomunikacija (sajam SASO) te financija, investicija i razvoja (sajam SAFIR).


GAST 2010.

GAST je najznačajniji gastro događaj u Hrvatskoj!

15. Međunarodni sajam prehrane
15. Međunarodni sajam pića
15. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme
15. Međunarodni sajam vina - DIONIZIJANA
5. Međunarodni sajam kave
5. Međunarodni sajam namještaja
4. Sajam za Turizam - SATURN
3. GAST AROUND THE WORLD

GAST Info

Naziv sajma:
GAST
Slijedeći termin
03.- 07. 03. 2010.
Organiziran po prvi puta:
1996.
Interval održavanja:
godišnji
Kategorija sajma:
međunarodni
Ciljana grupa posjetitelja: Poslovni sektor:
distributeri, zastupnici, HO-RE-CA , trgovački lanci, mali obrtnici i poduzetnici


Sajam GAST mjesto je susreta brojnih proizvođača i distributera iz djelatnosti prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme i turističkih usluga te kao takav predstavlja izvrstan marketinški alat. Također, sajam GAST je mjesto razmjene stručnih znanja i iskustava, te se svake godine u okviru sajma održavaju brojna predavanja, savjetovanja, stručne prezentacije, kao i razna natjecanja obrtnika i ugostitelja (kuhari, konobari, slastičari, barmeni...).

GAST se nalazi u službenom kalendaru sajmova Hrvatske obrtničke komore, te Obrtne zbornice Slovenije i Gospodarske zbornice Slovenije i spada u kategoriju sajmova koji su subvencionirani od strane navedenih komora, a uspješnost pokazuje i članstvo u Međunarodnom udruženju sajmova, UFI. Međunarodni uspjeh GAST-a dokazuje višegodišnje prisustvo izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Slovačke, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije i Mađarske, a vjerujemo da će se isto ponoviti i na sajmu GAST 2010.

Na 30 000 m2 izložbene površine GAST je najveća i najrelevantnija specijalizirana sajamska manifestacija u Hrvatskoj s tematikom prehrane, ugostiteljstva i opreme za vinarstvo i podrumarstvo.
Poziciju lidera potvrđuje kontinuiranim rastom svake godine , što je uistinu rijetkost u sajamskoj industriji ne samo Hrvatske već i regije Jugoistočne Europe.


Stručne manifestacije i konferencije

15. međunarodno ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića
Sajam vina DIONIZIJANA pruža odličnu priliku za stručno, objektivno i međunarodno priznato valoriziranje kvalitete vina svakog vinara.
Pod okriljem sajam vina Dionzijana, u gradu Splitu, održava se najveće ocjenjivanje vina u ovim dijelu Europe - 15. međunarodno ocjenjivanje vina na kojem vrsni enolozi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore po strogim OVI kriterijima metodom 100 bodova ocjenjuje uzorke vina domaćih i stranih vinara.
Najuspješnijim se vinarima dodjeljuju plakete, zlatne, srebrne i brončane diplome kao i priznanja, što povećava postamanifestacijski prodajni efekt, značajan kako za velike proizvođače, tako i za male proizvođače koji na taj način direktno stupaju u kontakt sa međunaronim tržištem.

Saturn konferencija
Sajmom za turizam Saturn želimo povezati Split i Hrvatsku sa što većim brojem stranih zemalja radi uspostavljanja čvršće i uspješnije poslovne veze među tvrtkama na međunarodnoj razini kao i kreiranje međunarodnog spoja kulture, gastronomije i turizma.
U konferencijskom dijelu sajma SATURN promovirat će se očuvanje i održivi razvoj Dalmatinske obale, razvoj eko i ruralnog turizma kao poslijednjeg imperativa turističkog razvoja jedne destinacije, te će se promovirati ekološka poljoprivreda i tradicionlna kuhinja kao dio gastronomske ponude.

Furnitura konferencija
Sajam namještaja Furnitura okuplja znatan broj domaćih i stranih drvoprerađivača, proizvođača opreme i dizajniranog namještaja koji na jednom mjestu nude tržištu vrhunske proizvode. Furnitura u konferencijskom dijelu uspostavlja dijalog između proizvođača, vlasnika hotela i institucija o mogućnostima suradnje koje bi pogodovalo hrvatskim tvrtkama za opremanje hotela i
apartmana, te potiče temu razvoja branda eko hotela. Također, u drugom dijelu konferencijskog programa Furnitura otvara pitanje društevno odgovorne javne nabave u RH.

Natjecanje kuhara
Kuharski višeboj manifestacija je natjecanja najboljih kuhara Hrvatske koji po strogim pravilima struke na sajmu Gast pripremaju raznovrsne delicije. Svrha ovog natjecanja popularizacija je kuharskog zanimanja, te poticanja interesa javnosti, institiucija i medija ponajviše zbog uloge koju ovi gastro majstori imaju na razvoj cjelokupne ugostiteljske i turističke ponude.

Natjecanje barmena
Natjecanja barmena pokazala su se kao idealno mjesto unapređenja barmenske struke, kao jednog od najznačajnih segmenata cjelokupne ugostiteljsko - turističke ponude, te promocije potrebe daljnjeg školovanja i stručnog usavršavanje mladih kadrova. Upravo s tim ciljem, ove godine na sajmu GAST održava se:

• 7.regionalno natjecanje barmena Splitsko-dalmatinske podsekcije 2010. koje je kvalifikacijskog karaktera. 30 % prvoplasiranih stječu pravo na sudjelovanje i natjecanje za titulu naboljeg barmena Hrvatske 2010. god..
• Međunarodno natjecanje Flair barmena (10-12 europskih zemalja sudionica)
• Revijalno natjecanje: Novinari za šankom ( asistiraju im pobjednici svih regionalnih natjecanja iz RH)
Humanitarne akcije i dječje radionice.

Više informacija možete dobiti na sljedeće kontakte:

Sajam d.o.o.
Adresa Zoranićeva 61a
21210 Solin, Hrvatska
Telefon +385/0/21 435 530
Telefaks +385/0/21 435 533
E-mail info@sajamsplit.hr
Web stranice www.sajamsplit.hr
Godina osnivanja 1996.
Članstvo u međunarodnim organizacijama UFI (www.ufi.org)
EASE (www.ease.bz)

Prilog: Prijavnica
Prilog: Registracijski obrazac
18/01/2010 - 09:16
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.