Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Zaključci sa kongresa ugostitelja
 
22. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji se u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a 9. i 10. studenoga 2009. godine održavao u Bolu na Braču, službeno je završen usvajanjem zaključaka .



Na temelju uvodnog izlaganja predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Zlatka Puntijara, izlaganja ostalih sudionika, rasprave nazočnih te iznijetih prijedloga na Kongresu, prihvaćeni su slijedeći

Zaključci:

1. Tražimo smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu prema primijenjenoj praksi u zemljama EU, smanjenje dijela parafiskalnih davanja, kao i priznavanje troškova reprezentacije i troškova toplog obroka zaposlenika u stopostotnom iznosu, kao porezno priznate troškove.
2. Potaknuti energičnije i učinkovitije aktivnosti inspekcijskog nadzora u cilju suzbijanja nelojalne konkurencije različitih društvenih domova, dobrovoljnih društava, nelegalnih catering usluga i drugih oblika neregistriranih djelatnosti.
3. Intenzivirati suradnju na međunarodnom povezivanju ugostitelja u cilju definiranja zajedničkih interesa i buduće poslovne suradnje te poticati korištenje raspoloživih fondova EU.
4. Omogućiti poslodavcu da kod trenutnog povećanja obima posla, može legalno angažirati dodatnu radnu snagu, umirovljenike ili osobe koje već ostvaruju dohodak iz radnog odnosa.
5. Poduzeti aktivnosti u cilju širenja gastronomske ponude, autohtonih jela, brendiranja hrvatske kuhinje te aktivnije promidžbe hrvatske gastronomije uz suradnju sa HTZ-om i resornim ministarstvima.
6. Predložit će se okrupnjavanje ugostiteljskih škola u cilju postizanja kvalitetnijih i suvremenijih uvjeta rada. Isto tako, zbog sve veće potrebe za kvalitetnim ugostiteljskim kadrom, u narednom razdoblju će se sa zainteresiranim institucijama i partnerima organizirati niz edukativnih seminara i programa stručnog usavršavanja.
7. Domaćin slijedećeg Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a bit će Obrtnička komora Zagreb.

22. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore okupio je oko 600 sudionika. Domaćin kongresa bila je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, a pokrovitelj Ministarstvo turizma.

Ova vijest preuzeta je sa stranica Hrvatske obrtničke komore.

13/11/2009 - 09:12
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.