Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
22. kongres ugostitelja
 
9. i 10. studenoga 2009. godine u Bolu na otoku Braču (hotel "BLUESUN HOTEL ELAPHUSA"), Hrvatska obrtnička komora - Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika, ove godine organizira tradicionalni, 22. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika.
Domaćin ovogodišnjeg Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije.

Prema dosadašnjim iskustvima, očekuje se da će na Kongresu sudjelovati preko pet stotina ugostitelja, predstavnici županijskih obrtničkih komora, kao i dužnosnici Hrvatske obrtničke komore, predstavnici znanstvenih institucija i ustanova, a očekuje se nazočnost predstavnika nekoliko ministarstava, saborskih zastupnika, županijskih čelnika te drugih uglednih gostiju.

Za vrijeme Kongresa održat će se tradicionalna Gastro izložba ugostitelja domaćina Kongresa, s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Okvirna koncepcija Kongresa sastoji se od prvog dijela, koji obuhvaća uvodna obraćanja, aktualnu problematiku te raspravu. Drugi, stručni dio, realizirat će se kao tematska predavanja, koja će se fokusirati na najvažnija pitanja vezana uz ugostiteljsku struku: edukaciju, nove zakonske obaveze, nove trendove, usavršavanje postojećeg kadra, unapređenje poslovanje i dr.
U skladu s programom Kongresa, glavna rasprava o općenitoj problematici u ugostiteljstvu na kojoj će sudjelovati svi sudionici Kongresa održat će se u prijepodnevnim satima, 9. studenoga. S obzirom na interesantnost tema i važnost problematike, značajan dio vremena predviđenog programom, biti će rezerviran za raspravu, tijekom koje će sudionici moći iznijeti svoja mišljenja i stavove.

Na 22. Kongresu, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmatrat će se brojne teme vezane uz obavljanje ugostiteljsko - turističke djelatnosti.

Neke od tema o kojima će se izlagati na ovogodišnjem Kongresu su:
- Izlaganja predsjednika Cehova ugostitelja POK-ova, postojeća problematika.
- Implementacija i primjena HACCP-a. Prezentacija vodiča za ugostitelje i praktična provedba.
- Primjena Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.
- Primjena Izmjene Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda.
- Prezentacija prijedloga proturecesijskih mjera u sektoru ugostiteljstva i turizma od strane HOK-a.
- Prilagođavanje ugostiteljstva zahtjevima EU. Mogućnosti iskorištavanja pred-pristupnih sredstava EU za ugostiteljstvo (IPA).
- Postojeće stanje i perspektive razvoja ugostiteljstva u RH.
- Školovanje i usavršavanje postojećeg kadra. Programi stipendiranja.

Obzirom da se još uvijek definiranju točne satnice programa, u nastavku dajemo okvirni program Kongresa po danima:

8.11. nedjelja
- dolazak sudionika i smještaj u hotel, sjednica Organizacijskog odbora, članova vodstva Ceha ugostitelja HOK-a i predsjednika županijskih cehova ugostitelja, koktel dobrodošlice, večera.
9.11. ponedjeljak - prijepodne: otvorenje kongresa, radni dio, uvodni /pozdravi govori, izlaganja predsjednika županijskih cehova ugostitelja, predstavnika mjerodavnih institucija, rasprava/pitanja; poslijepodne: tematska predavanja, Gastro izložba.
10.11. utorak - predavanja/okrugli stolovi, sjednica Ceha, prezentacija zaključaka.

Cijene smještaja

• Noćenje s doručkom u jednokrevetnoj sobi 1/1 350 kn
• Noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi 1/2 240 kn

Cijena uključuje doručak, PDV i turističku taksu.
Nadoplata za pansionski obrok u hotelu (ručak ili večera) iznosi 80 KN po osobi i obroku.

Rezervacija smještaja :

- Rezervacija smještaja vrši se putem prijavnice za smještaj koja je priložene uz ovaj dokument.

Rezervacije hotelskog smještaja na ime i prezime, obavljaju područne obrtničke komore i/ili udruženja obrtnika.


Obrtnička komora Zadarske županije za svoje će članove organizirati zajednički prijevoz autobusom, ukoliko se javi dovoljan broj obrtnika zainteresiranih za prisustvovanje kongresu.
Ukoliko ste zainteresirani za prisustvovanje kongresu prijaviti se možete u Obrtničku komoru Zadarske županije (319-224) ili u Udruženje obrtnika Zadar (213-379).

Prilog: Prijavnica za smještaj
15/10/2009 - 14:07
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.