Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Izmjene zakona-pušenje
 
Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda objavljen je u Narodnim novinama broj 119 od 1. listopada 2009. godine, a stupio je na snagu osmog dana od dana objave, 9. listopada 2009. godine.

U prijelaznom razdoblju od šest mjeseci, počevši od 9. listopada, u svim ugostiteljskim objektima u kojima se isključivo uslužuje piće, omogućeno je pušenje tj. konzumacija duhanskih proizvoda, nevezano na veličinu objekta, tehničke uvjete i sl. Nakon isteka roka od 6 mjeseci, objekti koji će ispunjavati sve potrebne tehničke uvjete morat će ishoditi rješenje koje donosi ministar, a kojim će se "verificirati“, odnosno ustanoviti da li je prostor za pušenje ili pušački prostor udovoljio svim tehničkim i zakonskim uvjetima.

Prostor za pušenje novim izmjenama Zakona definira se na način da je "prostor za pušenje potpuno zatvoren prostor koji je fizički odvojen od drugih zatvorenih prostora“.

Pušačkim prostorom mogu se proglasiti svi ugostiteljski objekti, koji isključivo uslužuju piće, te svojom kvadraturom prostora za usluživanje ne prelaze 49,99 m2. Prostor za usluživanje je prostorija u kojoj se uslužuju gosti, a u koju se ne ubraja kvadratura sanitarija, radnog prostora i skladišta.

(vijest preuzeta sa www.hok.hr)

 

Prilog: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda
12/10/2009 - 10:13
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.