Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
10 % smanjene naknade ZAMP-a za ugostitelje za drugu polovicu 2009. g.
 
U Ministarstvu turizma dana 30. lipnja 2009. godine, potpisan je Aneks Ugovora, kojima se hotelijerima i ugostiteljima za preostali dio ove godine naknada za autorska muzička prava (ZAMP) smanjuje za 10 posto.

Aneksom Općem ugovoru o uvjetima za javno korištenje glazbe (od 31. listopada 2006.), a koji su potpisali predsjednik Hrvatskog društva skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava (HDS ZAMP) Hrvoje Hegedušić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Mato Topić, dopunjuju se odredbe Općeg ugovora, te će se za skupine " Ugostiteljski objekti (mehanička glazba)", „Disko klubovi i noćni klubovi“, od 1. srpnja 2009.g. do 31. prosinca 2009. godine, naknade nositeljima prava na glazbenim djelima, što ih objedinjeno obračunava i naplaćuje HDS ZAMP, obračunati uz smanjenje od 10%.

Smanjena naknada za autorska muzička prava tehnički će se provoditi na dva načina:

1.) Obračunom ugovorenog polugodišnjeg popusta te reprogramiranjem zaduženja korisnicima koji su već u cijelosti podmirili naknadu za 2009. godinu, HDS-ZAMP će na zahtjev vratiti preplaćeni iznos odnosno ta sredstva rezervirati za narednu godinu.

2.) Korisnicima koji temeljem rata ugovora ili ispostavljenih računa plaćaju naknadu isti će biti umanjeni sukladno ugovorenom polugodišnjem popustu od 10%.

Navedeni popust vrijedi za ugostiteljske objekte: slastičarnice, objekte gdje se ne toči alkohol i objekti gdje se ponuda ne konzumira na licu mjesta; kantine, objekti brze prehrane; bistroe, restorane, pizzerie, konobe, krčme, pivnice, gostionice, zalogajnice i pečenjarnice; caffe barove, buffete, kavane te za disko barove i noćne barove.

16/07/2009 - 09:16
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.