Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Izmijenjeni uvjeti za ishođenje licenci za građevinare
 
Zakon o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji stupio je na snagu 1. siječnja 2009. godine. Člankom 46. Zakona propisano je da nadležni Ministar donese provedbeni pravilnik kojim će se detaljno regulirati ishođenje licenci za pojedine i manje složene radove. Ovaj propis (Pravilnik o suglasnosti za započinjanje obavljanja djelatnosti građenja) je objavljen u Narodnim novinama br. 43/2009, 8. travnja 2009. godine i stupio je na snagu 16. travnja 2009. godine.


Navedenim propisima izmijenjeni su uvjeti za ishođenje suglasnosti za započinjanje djelatnosti građenja (tzv. licence) za pojedine skupine građevina kao i za pojedine i manje složene radove na građevinama na način da je, između ostalog, smanjen broj zaposlenih potrebnih za ishođenje licence.

Primjerke navedenih propisa i obrazac zahtjeva možete pronaći u nastavku teksta, dok svu ostalu dokumentaciju i obrasce možete pronaći na web stranici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ili ih zatražiti kod Stručne službe Udruženja.

Prilog: Pravilnik o suglasnosti za zapocinjanje obavljanja djelatnosti građenja
Prilog: Obrazac zahtjeva
19/05/2009 - 08:51
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.