Udruženje obrtnika Zadar
UOZ facebook stranica
English
 
Gospodarenje rashladnim uređajima
 
Udruženje obrtnika Zadar, u suradnji sa Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, organiziralo je 14. lipnja 2006.g. seminar "Gospodarenje rashladnim sredstvima", za instalacijske obrte koji se bave djelatnošću servisiranja te isključivanja iz uporabe uređaja za hlađenje i klimatizaciju.

Polaznici seminara će dobiti uvjerenje o završenom programu stručnog osposobljavanja za uposlene radnike koji rukuju sa kontroliranim i zamjenskim tvarima, koji je jedan od uvjeta za dobivanje dozvole Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, propisane  l. 27. Uredbe o tvarima koje oštečuju ozonski sloj (Narodne novine 120/05).

Na području Republike Hrvatske osnovana su 4 centra za izobrazbu servisera, od kojih je za područje Zadarske županije nadležan Centar Split koji se nalazi u sklopu Fakulteta ektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Voditelj centra je mr.sci. Davor Lučin, dipl. ing. stroj. Seminar se inače održava u sklopu prednje navedenog fakulteta u Splitu i traje 2 dana, no na inicijativu Udruženja obrtnika Zadar, a u interesu zadarskih obrtnika, isti je po prvi put organiziran izvan Splita, u prostorijama Udruženja. Seminar je podijeljen u dva dijela  prvi dio od 09:00 - 13:00 sati, te drugi dio od 15:00 - 19:30 sati.

Cijena seminara iznosi od 1.970,00 kn, a u cijenu su uključeni : radni materijali, osvježavajuća pića tijekom odmora, te izdavanje uvjerenja.

Seminar se sastoji od prezentacije slijedećih tematskih skupina:

 - upoznavanje sa odredbama Uredbe o tvarima koje oštećuju ozonski sloj,

- upoznavanje sa obavezujučom zakonskom regulativom, uključujući obavezujuću dinamiku ukidanja potrošnje tvari koje oštećuju ozonski omotač (TOOO) u RH,

- upoznavanje sa osnovama rashladne tehnike i sastavnim dijelovima rashladnog sustava,

- analiza parametara pri radu rashladnog uređaja

- analiza najčešćih problema u radu rashladnog uređaja sa pratećim manifestacijama.

Po završetku seminara se provodi pismena provjera znanja, temeljem koje polaznici dobivaju pojedinačno Uvjerenje.

28/06/2006 - 09:52
Starije vijesti   Arhiva vijesti
 
Udruženje obrtnika Zadar. Sva prava pridržana. © 2006.